Dokaz da je Jokić ubedljivo najbolji u NBA: Ovu sramotu Amerikanci ne mogu da zaborave

 Jokić i Denver izostavljeni sa još jednog spiska...




Navikli su Nikola Jokić i Denver Nagetsi da ne dobijaju previše poštovanja u NBA ligi uprkos svemu što su postigli u sezonama za nama, pogotovo prethodnoj gde su uzeli titulu i to veoma dominantno.


Ovoga puta NBA liga objavila je spisak timova sa više od jedne zvezde. Na toj listi nema Denvera, ali su tu zato Memfis Grizlisi, Klivlend Kavalirsi, Atlanta Hoksi…

Na ovaj način NBA je u stvari dokazao da je Nikola Jokić imao jednu od najboljih sezona u istoriji, pošto pored sebe nije imao nijednu zvezdu, a vodio je tim do titule.


Ipak, s druge strane ovo jeste sramota Amerikanaca, pošto nije ukazano poštovanje za igrače kao što su Džamal Marej i Eron Gordon, koji su bili najveća pomoć Jokiću na putu do trona i prvog šampionskog prstena u istoriji Denvera.


Kao opravdanje NBA liga je navela da je kriterijum za ulazak u ovu listu bio da „neko ko se smatra zvezdom je igrač koji je bio na Ol-staru i u Ol-NBA ekipi u prethodne tri godine“.


Denver je prošle sezone na Ol-staru imao samo Jokića, što je takođe bilo čudno, jer je nepisano pravilo da prvoplasirani tim iz lige ima makar dva predstavnika u meču svih zvezda.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru