Da li će Narodna stranka ostati u organizaciji protesta: Evo šta kažu iz te stranke, a šta iz ostatka opozicije

 Nakon što se Narodna stranka nije našla među potpisnicima Dogovora za pobedu, koji je u četvrtak u Skupštini Srbije predstavila proevropska opozicija postavlja se pitanje da li će partija Vuka Jeremića ostati među organizatorima protesta.




To smo pitanje postavili i Narodnoj stranci. Šef poslaničke grupe i generalni sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović kaže da će nastaviti da podržavaju proteste.

„Narodna stranka je jedan od inicijatora protesta i od prvog dana podržava i nastavlja principijelno da podržava proteste građana i zahteve koje su postavili. Protesti nisu vlasništvo političkih stranka i žao mi je što deo kolega želi da prisvaja proteste i kako kažu “da ih kapitalizuju”. Protesti pripadaju građanima, a ne političarima i političkim strankama“.



„Narodna stranka se sama isključila“: Jeremićeva partija nije potpisala „Dogovor o pobedi“, njihove kolege otkrivaju šta se desilo

Prilično nejasan odgovor, a sličan smo dobili i od poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića.


„Demokratska stranka ne želi da bude tumač stavova drugih organizacija. Svi dokumenti koji su predstavljeni javnosti usmereni su unapređenju odnosa u opoziciji, a ne njihovom narušavanju. Uvereni smo da Dogovor za pobedu predstavlja dokument koji svako ko je protiv režima Aleksandra Vučića prepoznaje kao važan korak ka pobedi nad mafijom. Protesti će se nastaviti bez obzira da li neka stranka pojedinačno zaključi da oni nisu svrsishodni“, poručio je Milivojević.


Šta se desilo

Podsetimo, na konferenciji za medije na kojoj su organizatori protesta „Srbija protiv nasilja“ predstavili „Dogovor za pobedu“, nije bilo predstavnika Narodne stranke.


Šef Zeleno-levog poslaničkog kluba Radomir Lazović rekao je da se Narodna stranka sama isključila iz dalje saradnje sa delom opozicije.


„Što se Narodne stranke tiče, ona je u procesu ovih razgovora koje smo imali, u jednom trenutku, prestala da učestvuje u dogovorima. U onom trenutku kad smo tražili raspisivanje izbora i kad smo od RTS-a tražili da adekvatno izveštava o protestima i dešavanjima u našoj državi. Tako da je to više pitanje za njih, zašto su se isključili iz ovih procesa“, rekao je Lazović.


Usledilo je saopštenje Narodne stranke.


„Protesti pripadaju građanima, a ne političarima i političkim strankama, i ovakvi pokušaji politizacije protesta su uništili proteste i narodni bunt je proćerdan, a građani obmanuti, jer se ispostavilo da su protesti poslužili delu organizatora kao odskočna daska za predizbornu kampanju.Još jednom pozivamo organizatore protesta da se odupru impulsima prizemnog populizma i političkog profitiranja na protestima građana“, piše u saopštenju Narodne stranke.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru