Braća Moris o Jokiću i udarcu: Dobiće on svoje

 Blizanci Markus i Markif Moris gostovali su u podkastu „Ol det smouk“ (All That Smoke) koji vode nekadašnji NBA igrači Met Barns i Stiven Džekson. Jedna od tema koja se nametnula bila je i sporna situacija iz 2021. godine, kada je Markif bio igrač Majami Hita.




Ekipa sa Floride igrala je sa Denver Nagetsima, a Markif je rešio da jednu kontru „Zlatnog grumenja“ preseče grubim i namernim faulom nad Nikolom Jokićem. Posle udarca okrenuo je leđa, posle čega ga je MVP lige udario i usledila je gužva na terenu.

Akteri su kažnjeni, a posle su se uključila i braća – Markus Moris, ali i Nemanja i Strahinja Jokić. Ipak, čitav incident je praktično zaboravljen, do gostovanja kod Barnsa i Džeksona.


„Bio je to udarac ‘na kvarno’. Tako to zovemo u mom kraju. Dobiće on svoje, ne brinite. Ne znam zašto su mene kaznili. Ja sam pokazao Jokiću da ću napraviti namerni faul. Bio je to faul. Neki su govorili da nije trebalo da mu okrenem leđa. Ne razumem. Nismo bili na ulici, već na košarkaškom terenu“, rekao je Markif Moris koji očigledno i dalje aktivno razmišlja o situaciji iz novembra 2021. godine.


Markif Moris je potom pojasnio da je bio povređen zbog naglog pokreta glavom posle Jokićevog udarca, ali da povreda nije bila ozbiljna, već da ga ja Majami držao van terena da ne bi rizikovao. Markus je potom rekao da je namerno iz osvete udario Ostina Riversa, Jokićevog tadašnjeg saigrača iz redova Nagetsa.


Iako je Markif rekao da će Jokić dobiti svoje, i dalje nije poznato da li će se ikada više susresti na terenu. Moris je prošlu sezonu završio u Dalasu, kao epizodista, a trenutno nema angažman.


Sa druge strane, Markifov sedam minuta mlađi brat Markus ima znatno veću ulogu u svom timu – u prethodnoj sezoni bio je starter na svih 65 utakmica u dresu Los Anđeles Klipersa i u proseku je beležio 11,2 poena i 4 skoka.


U nekoliko navrata braća Moris su imala probleme sa zakonom, a najponatija je situacija iz perioda kada su obojica nosili dres Finiks Sansa. Oni su tada, zajedno sa još trojicom muškaraca, optuženi za napad na 36-godišnjeg Erika Huda, čoveka koji im je bio svojevrsni mentor. Razlog za to bile su „neprikladne poruke koje je slao njihovoj majci“, zvanično je navedeno. Na kraju postupka niko nije osuđen. Ipak, Sansi su ubrzo posle ovog skandala trejdovali obojicu košarkaša.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru