Vanzemaljac u Njujorku: Novakove dve poruke o kojima će se mnogo pričati

 "Oh, I'm an alien, I'm a legal alien, I'm an Englishman in New York", pevao je Sting. Tuđin je došao u Njujork nakon dvogodišnjeg odsustva i pokazao tenis vanzemaljca.









Kada su nastali ovi stihovi niko nije mislio da će biti savršeno primenljivi na slučaj Novaka Đokovića. I zaista je nekada to kroz godine nekada izgledalo kao kafkijanski slučaj. Ipak, ovog puta nije bio K. nego N.

A upravo je taj N. morao da sačeka dodatno da ponovo izađe pred publiku u Njujorku. Odjednom je na scenu stupila svečana ceremonija proslave 50 godina jednakih novčanih nagrada na US Openu, podatak kojim se ovaj turnir posebno ponosi. Bili Džin King je tu odigrala veliku ulogu, pa su joj se u video poruci zahvalile najveće teniske zvezde. Među njima i Novak.


Onda je došao trenutak da na teren izađe čovek koji je tri puta podizao trofej u „Velikoj jabuci“. Svi su ustali na noge, vrištali i slavili povratak velikog šampiona. Pronašao je Đoković posebnu vezu sa strastvenom i baš, baš glasnom publikom u Njujorku. Bilo je tu i komentara srpskih navijača koji su bili uvereni da će N. brzo privesti posao kraju.


Tako je u toku jednog poena Novak izveo dva sjajna udarca, šetao je tada Aleksandra Milera, koji je u ovom slučaju bio samo sporedni glumac, a navijač je to prokomentarisao na engleskom. Najpribližniji prevod bi bio „šta mu radiš to“. Oduševljen je bio Novakovim umećem, a kada je Đoković upisao viner okrenuo se ka istom tom navijaču i pokazao prstom. Bio je srećan, uživao je od prvog poena, što se videlo i po tome što se nasmejao kada je u prvom poenu počistio liniju. Na semaforu je još pisalo 00:00.


Zato i ne čudi komentar jednog navijača koji je nasmejao sve ostale.


„Igrati na Đokovića je laka lova“.


Uživao je Đoković, a to je preneo i na teren. Dobio je prvi set sa nulom i tako po 46. put u karijeri stigao do tako dominantno osvojenog seta, u ovom trenutku samo Andre Agasi ima više od njega nula koje je servirao rivalima na grend slemu (50). Tada je stigao do 14 vinera i samo pet neiznuđenih grešaka.



Srpski teniser je odigrao prvi set samouvereno i inspirisano, nije bilo tog običnog mučenja u prvim rundama. Dugo nije ovako motivisan došao u Njujork, otud i ne čudi što je igrao na takvom nivou.


Naravno, ne bi trebalo preterivati sa hvalospevima jer je tek prvo kolo i rival je, uz dužno poštovanje, daleko od nivoa na kom bi mogao da ugrozi Đokovića. Pogotovo ne na grend slemu. I to sve u trenucima kada Novakov servis nije maksimalno zategnut, kada i dalje ima prostora za napredak.


„Moje izdanje je pokazalo kako sam se osećao, gotovo savršen prvi set, imao sam odgovor na svaki njegov potez. Ukupno sam veoma zadovoljan kako sam igrao, nadam se da mogu da zadržim taj nivo. Početak je turnira, ali mi se sviđa kako to izgleda“, nema nikakvu dilemu od ove pobede opet najbolji igrač sveta.


Na čak 67 grend slem turnira zaredom je prošao prvo kolo, a na US Openu nikada nije izgubio pre treće runde. Taj poraz se desio pre 17 godina.


Đoković ima igru i savršen odnos sa publikom. To su dve najbolje poruke sa ovakvog meča, nema nikakve dileme da je osnova zdrava i stabilna, ali njegova kuća je sedmospratnica.


I taj N. sa početka priče sada ima skor od 19 pobeda i samo jednog poraza u poslednjih 20 mečeva. N. je došao da uz svoje upiše broj 24 (što i objašnjava zbog čega nije mnogo pažnje pridavao broju 23). N. je rešio da još jednom cementira četiri slova u glavama svih koji su ikada gledali tenis.


G.O.A.T.


N. sada ima dan pauze uz verovatno nešto duži trening nego danas tokom zagrevanja, a onda i duel sa Bernabeom Zapatom Miraljesom. Ipak, to je samo još jedna stepenica ka ultimativnom cilju.

IZVOR: NOVAS

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru