„Srbija protiv nasilja“: Gazela već blokirana, okupljanje i ispred Skupštine

Novi protest "Srbija protiv nasilja" počinje u 19 sati ispred Skupštine Srbije. Prema najavama organizatora, građani će šetati do Gazele, koja će zatim biti blokirana za saobraćaj. Kao što je ranije najavljeno, deo okupljenih već je blokirao Gazelu. 




Saobraćaj na mostu Gazela kod Sava centra je blokiran u oba smera, što je ranije i bilo najavljeno da će se desiti kao deo 14. protesta "Srbija protiv nasilja.

Vozila se sa mosta isključuju ka Sava centru. Ranije je najavljeno da će blokada trajati do 22 sata. Tu su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, a preko mosta je pušteno nekoliko vozila Hitne pomoći.


Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, rekao je ranije da će se na Gazeli u 18 sati pojaviti nekoliko ekoloških organizacija i da će tu biti SEOS.

„Ovaj Zakon o planiranju i izgradnji direktno se odnosi i na poljoprivrednike. Ekološke organizacije u ovom vide direktni pritisak zbog Rio Tinta“, naveo je Jovanović i dodao da političari treba da govore na bini i da je njima mesto na njoj.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru