Konferencija za štampu: Pešić otkrio koji su ciljevi Srbije, pa nahvalio Đorđevića

 Srbija će u subotu početi turnir protiv Kine u 14 časova, da bi u istom terminu u ponedeljak igrala protiv Portorika, a prvu fazu završila u sredu protiv Južnog Sudana od 10 časova po našem vremenu.


Bogdanović: Srećan sam što počinje turnir

"Uzbuđeni smo što smo u Manili, imali smo teške pripreme, ali srećno smo i spremi za turnir. Znamo šta treba da uradimo".


Teška sezona u Atlanta i kako će to uticati na prvenstvo?


"Igraću na isti način, sa malo više minuta u reprezentaciji, ali slična mi je uloga kao u klubu. Malo su drugačija pravila... Mogu da prenesem iskustvo na igrače, želim da se zabave i uživaju, ovo je samo još jedna igra u životu. Pritisak naravno postoji, ali ne treba da se odrazi na igranje".

Pešić oduševljen Manilom

"Srećni smo naravno što smo u Manili. Prvi utisci su da je sve sjajno organizovano, i hotel, i hala u kojoj smo trenirali, ljudi su izuzetno ljubazni. Vreme je za prvu utakmicu. Nema još mnogo vremena, ali ćemo da iskoristimo ovo što smo proveli zajedno da predstavimo Srbiju kako treba".


O prvoj utakmici s Kinom?


"Ništa se ne menja, prvi meč je uvek najvažniji za sve. Igrali smo protiv Kine tokom priprema, vrlo dobar tim, odlično pripremljen, organizovana i u odbrani, i u napadu. Ovo sad neće biti prijateljska, već zvanična utakmica i moramo da vidimo kako da nam ništa ne poremeti plan da pobedimo na startu Svetskog prvenstva".

Pešić otkrio ciljeve

Šta je vaš cilj na ovom turniru?


"Želimo prvo da napravimo dobar rezultat u grupi, drugi cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. u Parizu, to nam je ogromna motivacija".

Pešić: Svi su zdravi, suvišno je pričati o problemima

Manje od mesec dana priprema, 28 dana, koliko ste zadovoljni urađenim?


"Nikad nije dovoljno vremena, ali mi to znamo... O problemima uvek može da se priča, ali ih treba uzeti kao izazov i rešavati ih. Suvišno je pričati o problemima, to nas samo zamara, ako ih pretvorimo u izaov to je onda motivacija i vuče nas napred. Moglo je i da se čuje i oseti, igrači su dali ogroman doprinos, oni su najvažniji. Sve ostalo je bilo na dosta dobrom nivou, bili smo u Beogradu, to je uvek bolje nego bilo gde drugde... Prošle su pripreme bez prevelikih povreda, ne samo igrača, nego nekih nepredviđenih stvari. Desilo se na početku da na neke igrače iz poznatih razloga nismo mogli da računamo, ali da vidimo mi šta se sutra dešava. Igrači su prihvatili i sistem kako želimo da radimo, mi smo tu zbog njih i najvažnije da mi to znamo, da nisu oni tu zbog nas, i da probamo da se adaptiramo na njihove i mentalne i fizičke mogućnosti. To je izazov za svakog trenera, jer smo bili u približno sličnim situacijama. Svi su zdravi, nemamo velikih problema, nešto sitno, ali svi su kao zapete puške i žele što pre da počne prvenstvo".

Đorđević je dobro pripremio Kinu"

Kina prvi protivnik?


"Kina je veoma dobro pripremljena ekipa, Saša je za kratko vreme postavio jasne zahteve i vidi se da je uložen ogroman rad. Ta utakmica je bila njihova onako, ne bih je previše ocenjivao, više bih se bavio svojom ekipom... Protiv nas je bila baš jaka utakmica, ušli su sa malo velikih respektom, ali su onda pokazali jaku timsku, agresivnu odbranu kada su se opustili. I nama je taj meč koristio da osetimo prvog protivnika".

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru