Da li su Bogdanović i Jović nebeski igrači: Srpska javnost od njih očekuje nemoguće ili ipak?

 Oglasio se i selektor reprezentacije Srbije.






Svetislav Pešić, selektor "orlova", po prvi put se oglasio od početka priprema naše reprezentacije za predstojeći Mundobasket.


Naši košarkaši su 28. jula zvanično počeli sa treninzima, a u međuvremenu su odigrali dve pripremne utakmice, protiv Bosne i Hercegovine, odnosno Poljske.

Od krucijalnog značaja je što su tu Bogdan Bogdanović i Stefan Jović, dva veoma iskusna igrača.


Bogdan je pokazao ne samo individualni kvalitet, već je vođa tima i posvećen i sebi i drugima. Uvek kažem da se posveti samo sebi i pomažeš ekipi punom snagom. Veoma poštujem odluku Stefana Jovića da u jednoj teškoj situaciji sa obzirom na zdravstvenu situaciju u njegovoj porodici. Priključio se reprezentaciji, njegovo iskustvo i znanje odmah se to primetilo. Olakšanje za sve ostale igrače zbog njegovog iskustva, on će da pomogne Guduriću i Avramoviću koji su pokazali da će biti prave vođe na pozicijama koje su veoma važne. Radujem se da su i Stefan i Bogdan u ekipi njihovo znanje će mnogo značiti, istakao je Pešić.

Za kraj, pričao je i o mlađim snagama u reprezentaciji.


- Uvek je ekipa sastavljena i od mladih i od iskusnih. Simanić i Petrušev, Nikola Jović koji je po prvi put ovako, već je bio priključen u prozorima, napredovao je dosta i ojačao. Igra sa mnogo samopouzdanja, zadovoljni smo kako se ponaša, daju dodatni entuzijazam i srećni smo da su tu. Ukupno gledano, sve je dobro, samo da nas malo zdravlje posluži, da nas povrede mimoiđu i mislim da bismo mogli da napravimo dobru ekipu koja može da ostvari ciljeve koje smo postavili bez obzira na sve - kazao je Pešić.


Podsetimo, prvenstvo sveta je na programu od 25. avgusta do 10. septembra, a Srbija će igrati u grupi B, zajedno sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru