A šta reći, a ne zaplakati: Duljajevi manekeni poniženi u Danskoj

 Dugo će se pamtiti ovaj fijasko.


Fudbaleri Partizana doživeli su potpunu katastrofu u prvoj utakmici plej-ofa za plasman u Ligu konferencija pošto su poraženi na gostovanju Nordsjelandu sa ubedljivih 4:0.


Crno-belima nakon sramnog izdanja samo čudo može pomoći da se plasiraju u grupnu fazu i deluje da je evropska priča već završena.

Od samog starta je danski tim dominirao i razbijao crno-bele, a već u 11 minutu je Frese evrogolom doneo prednost, koju je udvostručio Ingvartsen iz penala nakon igranja rukom Antića. Isti igrač je ponovo realizovao penal u 67. minutu kada je Šćekić igrao rukom, a crno-bele je dotukao Viladsen u 73. minutu.


Konačan rezultat je postavio Ilić autogolom, al oše je regaovao i Jovanović kome je lopta prošla kroz ruke.


Već na startu se videlo da će Partizan imati velikih problema sa odličnom ekipom Nordjelanda koja je odmah presingom krenula da pritiska crno-bele koji su lako gubili loptu.


Posle kratkog zatišja usledila je opasna akcija domaćih koja je završena evrogolom.


Osman je sjajno probio po levoj strani i poslao je na peterac, a Antić uspeo da je izbaci, ali je ona završila kod Frezea.


Levi bek danske ekipe je primio loptu, a onda uputio projektil koji je Jovanović samo pogledom mogao da isprati loptu u mrežu.


Nije to trglo ekipu Partizana i već u sledećem napadu je Ingvartsen sa peterca promašio veliki zicer iako deluje da je svemu prethodio ofsajd.


Nisu imali ideju igrači Partizana kako da prebace težište igre pred gol rivala koji je lako dolazio do lopte i strpljivo pretio golu crno-belih.


Moglo je sve da se promeni sredinom prvog dela kadaje posle jedne od retkih dobrih akcija Partizan imao šansu, ali se Saldanja spetljao i propustio priliku da promeni tok meča.


To je rezultiralo novim naletima i šansama za domaće, a Ingvartsen je imao još jedan zicer sa peterca u 40. minutu.


Međutim, ono što nije uspeo tada uspeo je tri minuta kasnije.


Antić je neoprezno rukom zaustavio centaršut i napravio penal nakon čega je danski tim duplirao prednost.Delovalo je u nastavku da će se stvari promeniti, jer je u pet minuta Partizan imao nekoliko dobrih napada pre svega preko Saldanje, ali nije uspeo da postigne gol.


Tada se otvorila uakmica i ređale su se šanse na obe strane, a Partizan u dva napvrata preko svojih štopera mogao i da smanji na 2:1, a onda je krenuo potop.

Novom glupošću je Partizan poklonio penal rivalu, a Šćekić je igroa rukom ovoga puta. To je Ingvartsen pretvorio u velikih 3:0, a crno-beli su se tada poptuno predali.

Krenule su da se ređaju šanse, stative, a šest minuta kasnije je sjajni Osman ponovo razbio odbranu crno-belih i dodao Viladsenu koji je ubacio u nebranjenu mrežu.

Do kraja je Partizan uspeo samom sebi da ubaci loptu u mrežu kada je očajno zahvatio loptu Ilić, a Jovanović loše intervenisao.


Postigao je Nordsejalnd još jedan gol, ali ga je VAR poništio zbog igranja rukom.

Na kraju, utisak je da je ovih 5:0 odličan rezultat kako je moglo da prođe, a revanš se igra za sedam dana u Beogradu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru