Željku Mitroviću podršku pruža Kristijan Golubović: Pink pokriven srpskom zastavom, građani se okupljaju ispred Skupštine, zatvorena jedna saobraćajna traka

Danas se u Beogradu i još 15 gradova i opština održava deveti po redu protest “Srbija protiv nasilja”. Predviđeno je da se demonstranti u glavnom gradu okupe ispred Skupštine Srbije, a potom će se uputiti do zgrade televizije Pink.


U Beogradu je zakazano okupljanje demonstranata u 18 sati ispred Narodne skupštine, kao i do sada, ali će ruta šetnje, kao i kraj kolone biti nešto drugačiji. Naime, nakon govora ispred parlamenta građani će krenuti Ulicom kneza Miloša do Mostara, a odatle Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića do zgrade televizije Pink.

Podsećamo, građani traže smenu ministra policije Bratislava Gašića, direktora BIA Aleksandra Vulina, smenu svih članova REM-a, ukidanje rijaliti programa koji promovišu nasilje, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, smenu rukovodstva RTS, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks.

Na današnjem protestu govoriće glumica Bojana Novaković, reditelj Stevan Filipović, Suzana Milutinović, jedna od profesorki iz Više škole u Ćupriji, kao i neko od predstavnika „Studenata protiv nasilja“.

Kako je ranije najavljeno, danas su u planu i dve blokade međunarodne pruge i to kod Smedereva i Niš, a paralelno sa tim biće održan i protest. Nebojša Zelenović, lider stranke Zajedno, kaže da je to najavljeno nadležnim organima.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović reagovao je na najavu organizatora protesta „Srbija protiv nasilja“ da će se u subotu zaputiti i do zgrade ove televizije. On je poručio predsedniku SSP Draganu Đilasu, Nebojši Zelenoviću i Aleksandru Jovanoviću Ćuti iz stranke Zajedno, kao i Miroslavu Aleksiću iz Narodne stranke da dođu do njegove kancelarije.

Tokom noći na zgradu TV Pink postavljena je velika zastave Srbije, zbog čega je protiv Mitrovića podneta krivična prijava.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić pozvala je građane na protest i šetnju do TV Pink.

Pre današnjeg protesta i šetnje do TV Pink, deo opozicije organizovao je blokadu auto-puta kod Sava centra.

Osuđivani kriminalac i učesnik rijalitija "Zadruga", Kristijan Golubović viđen je danas ispred zgrade TV Pink neposredno pre početka protesta "Srbija protiv nasilja".

Lutovac je na Glavnom odboru stranke u Beogradu rekao da je dogovor opozicije da ne bude novih zahteva s protesta.

Nebojša Zelenović, koopredsednik stranke "Zajedno", poslao je građanima poruku pred današnji protest "Srbija protiv nasilja", koji će, između ostalog ići i do TV Pink. Zelenović je rekao da je neophodno izraziti nezadovoljstvo ispred zgrade ove televizije.


"Mislim da svaki potez Željka Mitrovića je novi poziv na protest. Svi znamo kakve nam je poruke upućivao sve ovo vreme. On je simbol nasilja u Srbiji, a Pink je medijsko oružje u službi nasilnika sa kojim se moramo obračunati", rekao je Zelenović. 

Potpuno blokiran saobraćaj kod Skupštine


 



Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru