Vučić ponižava Zvezdu i Partizan kao nikad pre: Ne priznaje zasluge za uspehe, onda najavio da će oba kluba igrati Fajnal-for

 Kako mu je samo lako da iz uloge žrtve skoči u ponižavanje ostalih.









Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je želeo da ubedi srpski narod da je upravo on (kako sebi voli da tepa u poslednje vreme – država) zaslužan za nastupe Crvene zvezde i Partizana.

U jednom od brojnih monologa koje je vodio na televiziji „Prva“ dotakao se i košarkaških klubova. Tako je upakovano poručio upravama Zvezde i Partizana da nisu pametne, što je eufemizam za glup.“


Uostalom pročitajte da pročitate sledeće redove bez ikakve emotivne reakcije.


„Kada ste krivi za sve, kada ste krivi za superćelijsku oluju, kada ste krivi za afričku kugu kod naših svinja, kada ste krivi za kišu i sunce, kada ste krivi kada Partizan uzme titulu u ABA ligi, kada ste krivi kad Zvezda uzima titulu. Kada ste krivi svakom za sve, a nikom niste zaslužni. Niste zaslužni, iako vi finansirate i Zvezdu i Partizan, ne finansiraju se oni zato što su mnogi pametni, nego zato što ih finansira država. I jedni i drugi će da igraju Fajnal-for jer imaju timove za to. Kada je to bilo moguće?“, poručio je Vučić.


Onda je ponovo stao u situaciju da bi trebalo da brani državu, tj sebe. Naveo je primer koji se dugo ne pojavljuje niti u medijima, niti u narodu.


„Godinama ranije su govorili da Cibonu u Zagrebu finansiraju za milion evra, hajde sada da vidimo koliko put više miliona evra finansiramo nego što je to ranije radio Zagreb ili Atina ili ne znam ko. Samo hoću da kažem šta god da je dobro, uvek mora da postoji krivac. Najlakše je da bude jedan i da bude dehumanizovan. Jer on je sve ono što sprečava nas koji smo bili niko i ništa koji ćemo biti niko i ništa u smislu istorijskog rada za narod Srbije. Sprečava nas u našim kombinacijama, da mi budemo lično bogatiji.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru