Miroslav Aleksić: Šef mafije u Srbiji je Aleksandar Vučić i američke sankcije Vulinu su poruka njemu

 "Srbija se probudila. To se pokazuje i u trideset gradova širom Srbije u kojima se organizuje protest Srbija protiv nasilja, i ovo jeste momenat kada više nema stajanja", rekao je Miroslav Aleksić, narodni poslanik i potpredsednik Narodne stranke, uoči početka protesta Srbija protiv nasilja, večeras u Zaječaru.


Kako je dodao, „ne možemo da ostanemo nemi na tragedije koje su se dogodile u Srbiji, ne smemo da ćutimo na to…“.


„Ne postoji ništa važnije u ovom trenutku nego da pružimo otpor. Otpor nepravdi, bahatosti, gaženju zakona i instucija. Moramo da zaštitimo žrtve i moramo svi jedni druge da štitimo i da budemo solidarni protiv ovog režima koji razara državu Srbiju“, rekao je Aleksić reporteru Danasa u Zaječaru.



Prema rečima Miroslava Aleksića, večeras je u Zaječaru, na protestu, sutra će biti u Beogradu, a već sledećeg vikenda u Kragujevcu.


„Ići ću svuda po Srbiji da podržim građane i da probam da objasnim koliko je važno da se izborimo najpre za zahteve protesta Srbija protiv nasilja, a potom i da na izborima probudimo Srbiju i promenimo vlast“, rekao je Miroslav Aleksić.


Na pitanje kako komentariše stavljanje šefa BIA na crnu listu od strane SAD, odnosno šta to znači za Srbiju, Aleksić je rekao da „ne postoji primer u svetu da je šef BIA jedne zemlje stavljen na sankcije Amerike“.


„To se nije desilo ni u jednoj zemlji na svetu… Mi smo prvi u svetu… To je sramota, skandal i bruka za jednu zemlju i društvo. Još je veća bruka to što umesto da je odmah smenjen, njega brani predsednik Srbije Aleksandar Vučić i time direktno daje do znanja da je on zapravo taj koji njima daje naloge šta da rade. I Predragu Koluviji i Vladimiru Đukanoviću i Aleksandru Vulinu… Šef mafije u Srbiji je Aleksandar Vučić i ovo je poruka njemu. Vulin nije stavljen na sankcije zato što je rusofil. Tamo jasno stoji napisano da su sankcije usledile zbog trgovine oružjem, dok je bio ministar odbrane, drogom i kriminala“, zaključuje sagovornik Danasa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru