Jokića i sastav Srbije čeka cela nacija

 Ne postoji parče papira koje se čeka sa više nestrpljenja od sastava košarkaške reprezentacije Srbije.



Sada je sve na selektoru Svetislavu Pešiću, a u danima kada su objavljeni svi širi spiskovi, pa čak i konačni nekih timova, Srbija i dalje ne zna ko bi mogao da je predstavlja na Svetskom prvenstvu od 25. avgusta do 10. septembra.


Za sada se zna da će dres reprezentacije nositi Nemanja Nedović jer je sam objavio fotografiju u dresu „orlova“ na Instagramu, te Bogdan Bogdanović koji je potvrdio da će nastupati.

Pojasnio je sjajni šuter, vrlo moguće i novi kapiten Srbije, šta je potrebno da bi se napala medalja na Mundobasketu.


„Da budemo zdravi i mentalno sveži, i da nađemo pravu motivaciju. Mislim da je to nešto što je najpotrebnije, a ostalo će doći samo po sebi. Svi imamo kvalitet i stvarno samo da nas zdravlje posluži“, rekao je Bogdanović za Nova.rs.


Deo reprezentativaca se već okupio tokom prošle nedelje i vredno trenira, ali selektor još uvek nije javno objavio spisak. I sada je pitanje svih pitanja kada bi ga trebalo očekivati?

Najkasnije će to biti u ponedeljak, jer je za 24. jul zakazano zvanično okupljanje i početak priprema za Mundobasket.


Neočekivano je da manje od 48 sati pre početka priprema i dalje ne znamo ko će se odazvati pozivu, ali to je samo dovelo iščekivanje navijača do vrhunca.


Pitanje svih pitanja je da li će nastupiti Nikola Jokić, koji je sa Denver Nagetsima osvojio NBA titulu i sada se nalazi na odmoru koji provodi na različitim lokacijama u Evropi, najviše u rodnom Somboru.


Srpski centar bi trebalo da bude udarna igla reprezentacije, ali još uvek nije javno saopštio da li će ili neće putovati na Mundobasket. Pešić je sa njima, kao i sa svim ostalim reprezentativcima, bio u kontaktu tokom čitave godine, pa su se mnogi nadali da bi Srbija u najjačem sastavu mogla da napadne zlato. Ipak, kako vreme prolazi to ćutanje postaje sve glasnije i navodi na ishod koji niko ne želi.


Bogdanović je istakao da kada god se vidi sa Jokićem priča o reprezentaciji.


„Uvek mi pričamo o tome, spomenemo, on isto voli koliko i ja (da igra za Srbiju, prim.aut). Ali, razumem i kad neko ne igra, i uvek kažem što se tiče reprezentacije, najvažnije je da ti želiš. Ako ne želiš, onda bolje nemoj i to je moj savet za sve. Naravno da mi komuniciramo i teramo jedni druge na igru, i potrebni su nam svi, ali razumemo i ostale stvari, pogotovo oko dolaska kući, porodice, dece“.

Znamo da su ranije potvrdili da će biti na raspolaganju Aleksej Pokuševski i Nikola Jović koji nisu igrali na Evropskom prvenstvu prošle godine, te iskusni centar Nikola Milutinov koji bi mogao da predstavlja silu u reketu.


Vladimir Lućić ima problem sa povredom, pa će propustiti Mundobasket, što se znalo od ranije.


Još uvek je nejasna situacija oko Nikole Kalinića i Nemanje Bjelica, a tu odluku će doneti upravo selektor, baš kao i u slučaju Vasilija Micića koji je nedavno potpisao ugovor sa Oklahomom i zbog selidbe u NBA nije isključeno da propusti SP.


Srbija će na Mundobasketu igrati u grupi B sa selekcijama Kine selektora Aleksandra Đorđevića, Južnog Sudana i Portorika.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru