Herš: Bajdenova administracija odigrala ključnu ulogu u napadima na Krimski most

 Američki novinar Simor Herš objavio je danas da je administracija predsednika SAD Džoa Bajdena odigrala ključnu ulogu u oba napada na Krimski most.




On tvrdi, pozivajući se na neimenovanog američkog zvaničnika, da su Sjedinjene Države za napade koristile sopstvenu tehnologiju.

"Dronom su upravljali sa udaljenosti, bio je napola potopljen u vodu, kao torpedo", rekao je zvaničnik, objavio je Herš na svojoj stranici na platformi "Substack".

Govoreći o situaciji na frontu, zvaničnik je naveo da je nacionalna strategija Vašingtona da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski "može da radi šta god želi".

"Više ljudi će poginuti u ovom ratu, zbog čega? Američka i ukrajinska vojska više ne daju predviđanja o uspehu ukrajinske kontraofanzive. Ukrajinska vojska nije prešla prvu od tri ruske odbrambene linije", rekao je Heršov sagovornik.

On je dodao da ruski predsednik Vladimir Putin trenutno ima ono što želi, a to su pristup Krimu i oblastima koje je Rusija anektirala - Donjecka, Hersonska, Luganska i Zaporoška.

"Ukrajina ih nema i ne može ih vratiti", tvrdi američki zvaničnik.

Simor Herš je dobitnik Pulicerove nagrade za otkrivanje pokolja koji je američka vojska počinila nad vijetnamskim civilima u Mi Laju, a podrobno je izveštavao i o aferi "Votergejt" i mučenju zatvorenika u Abu Graibu.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru