Da li se ovo stvarno dešava: BBC morao hitno da odgovori na optužbe zbog Novaka

 BBC je morao da se oglasi zbog onoga što se dešavalo tokom finala Vimbldona. I sada verovatno očekujete da je to neki neverovatni skandal, a zapravo kontroverza leži u tome što zbog takvih reči neko mora da se pravda.





BBC je odlučio da se praktično izvini gledaocima zbog načina na koji je čuveni komentator Endrju Kesl, inače cenjeno ime u novinarskim krugovima, vodio meč jer je po mišljenju određenih tabloida koji nisu skloni činjenicama, već senzacijama on „sve vreme bio na strani Novaka Đokovića“.

Da, u pitanju je finale Vimbldona protiv Karlosa Alkaraza o kom se i dalje priča u Velikoj Britaniji, ali zbog ponašanja komentatora.


Britanski „Dejli mejl“ je otvoreno napao Kesla zbog čega je BBC preispitao slučaj i odlučio da se oglasi i objasni šta se desilo.


„Dobili smo brojne primedbe ljudi koji su istakli da je naš komentator favorizovao Novaka Đokovića i opravdao je njegovo ponašanje nakon što je razbio reket na mreži.“


Dodali li su da to nije bila namera komentatora koji je zapravo osudio takvo ponašanje.


„Zapravo, Endrju Kesl je naglasio Novakov bes i frustraciju kao razumljivu u krucijalnom poenu meča, dok je takođe istakao da je takvo ponašanje pogrešno i da je Đoković ispravno dobio kaznu zbog toga. Takođe, naš komentator je rekao da je takvo ponašanje opasno, poredeći to sa diskvalifikacijom sa US Opena 2020. godine“.


Novinarka „Dejli mejla“ je smatrala problematičnim i to što je „hvalio oba igrača“. Tačnije problem je nastao u tome što nije zvao Đokovića „starim Srbinom“, kada je već Alkaraza nazivao „mladim Špancem“. Bizarno, zar ne?


Evo i dela teksta ovog portala koji je izazvao toliku buku.


„Komentator je rekao da je Novak Đoković bio uvređen podrškom koju dobija njegov protivnik. Ali, da li je tako bilo? Kaže da bi mrzeo da svi počnemo da navijamo za njega. Da li bi tako bilo? Kaže da će Novak uživati u tome. Ali, zašto hoće? ‘Zato što to nije publika koja ne voli šampiona. Komentator je rekao da nije siguran da svi možemo da razumemo Novakovu frustraciju. Samo je saosećajno gugutao, to je bio samo besmisleni izgovor dok je Đoković svojim reketom kao ludak tukao gredu koja drži mrežu, kao da je pokušavao da jednim udarcem obori hrast'“, piše u tekstu „Dejli Mejla“

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru