Prigožin naredio borcima Vagnera da se vrate u baze da bi se izbeglo krvoproliće

 Šef ruske paravojne organizacije "Vagner" Jevgenij Prigožin rekao je danas da je naredio svojim borcima koji su u konvoju napredovali ka Moskvi, da se okrenu i vrate u svoje baze kako bi se izbeglo krvoproliće. 



On je istakao da je zbog razumevanja odgovornosti za nastalu u kojoj sada može ''da dođe do prolivanja ruske krvi'', odlučio da naredi borcima "Vagnera" da se vrate u svoje baze, preneo je Rojters.

U audio poruci koju je objavila njegova pres služba, Prigožin je rekao da su hteli da rasformiraju "Vagner" i da su zbog toga njegovi borci danas krenuli u pohod pravde.

"Za 24 sata stigli smo na 200 kilometara od Moskve. Za ovo vreme nismo prolili ni jednu jedinu kap krvi naših boraca", naveo je Prigožin.

Prigožin je, kako dodaje britanska agencija, ranije rekao da je ''maršem za pravdu'' Vagner nameravao da ukloni korumpirane i nesposobne ruske komandante, koje je okrivio za neuspeh u ratu u Ukrajini

Kabinet beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka saopštio je da je Lukašenko razgovarao sa Prigožinom uz odobrenje ruskog predsednika Vladimira Putina i da je šef "Vagnera" pristao na deeskalaciju situacije. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru