Preteći grafit osvanuo na zgradi u kojoj živi Marinika Tepić

 Sinoć je u Pančevu na zgradi gde je porodični stan potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić ispisan preteći grafit predsedniku stranke Draganu Đilasu na kom piše “Srbija sanja i snove ostvaruje, frontova bande skupljaće glasove, Đilase na štake!” Dan nakon incidenta u Rumi, kada su na izlogu prostorija SSP na plakatu “iskopane” oči stigle su i pretnje predsedniku ove stranke, u gradu batinaša generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, navodi se u saopštenju.


Kako se navodi u saopštenju, SSP mesecima upozorava da je pitanje dana kada će se verbalno nasilje iz javnog prostora, a posebno iz Parlamenta i obraćanja predsednika Republike i drugih članova Vlade preliti u fizičko nasilje.

Dodaje se da je Đilas više puta upozoravao na to da će naslovne strane tabloida opet popuniti sramnim otpužbama o opoziciji u trenutku kada im bude bilo potrebno da zaustave rast rejtinga opozicionih stranaka.


„Ovakve pretnje dešavaju se u društvima gde je agresija prešla sve granice. Apelujemo na vlast da pod hitno spreči retoriku mržnje i agresije i zaustavi spiralu nasilja, a nadležne organe da reaguju povodom ovih incidenata kako bi sprečila veću eskalaciju mržnje kojoj svedočimo svakodnevno“, zaključuje se u saopštenju.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru