Pola klubova ne zna gde će početi novu sezonu Mozzart Bet Superlige: I Zvezda počela renoviranje

 Neki renoviraju stadione, neki stavljaju novu podlogu...




Nešto malo više od dve nedelje ostale su do prvog koraka ka novoj sezoni u Mozzart Bet Superligi. Za tada je zakazana sednica klubova na kojoj se određuju takmičarski brojevi, odnosno, pravi raspored utakmica za novu sezonu, koja time suštinski dobija uvodni čin.


Ali, kako u srpskom fudbalu nikada nije dosadno, tako imamo nestvarnu situaciju da skoro polovina superligaša ne zna na kojem će stadionu dočekati početak prvenstva zakazan za 22. jul!

Nekoliko klubova je, recimo, prijavilo da će početi sa postavljanjem nove, hibridne podloge. Ali, radove je počela samo Crvena zvezda, koja bi trebalo sve da završi dok lopta ne krene ponovo s centra. Ostali – niko.


Kako se ti radovi ne završavaju baš za dan-dva, vrlo je neizvesno da li će stići da ih zaključe do prvog kola. Tako je Spartak kao alternativni domaći teren prijavio Sentu, dok je Vojvodina, koja kreće u veće renoviranje stadiona, izabrala je da njena privremena kuća bude Bačka Topola i to je sada zvanično i definitivno. I domaće i evropske utakmice Lale će igrati na severu Srbije.

 Radnički je najavio da će menjati travnatu podlogu, ali se Nišlije još nisu izjasnile šta im je „plan B“, odnosno druga kuća ako trava ne legne na vreme.</

p>


Čukarički takođe kreće u renoviranje stadiona, pa će evropske utakmice igrati u Loznici, a domaće na svom terenu. Novi superligaš IMT je prijavio kao „svoj“ teren takođe stadion na Banovom brdu, međutim, pitanje je da li podloga može da izdrži dva kluba u isto vreme, tako da „Traktoristi“, kako se može čuti, takođe traže i neku drugu opciju.


Kragujevački Radnički ima veliku glavobolju. Najavljeno je rušenje Čika Dače i izgradnja novog stadiona, što znači da Šumadinci moraju da presele ceo klub, ne samo prvi tim. Tražiće Kragujevčani privremenu kuću i za klupske operativce, niže kategorije... Ideja da Radnički igra u Donjoj Trnavi, na SC Pampas, teško je izvodljiva, jer bi tamo morali ozbiljni radovi da se odrade za dobijanje licence. Kragujevčanima je preskupa ponuda koju imaju od Metalca da budu domaćini u Gornjem Milanovcu, tako da je poslednja opcija koja se pominje da im dom na neko vreme bude Lazarevac. Stadion Kolubare ima licencu, sve što je potrebno da se na njemu igra Mozzart Bet Superliga.


Novi član elitne divizije je i Železničar iz Pančeva, koji užurbano radi na ispunjavanju svih uslova da utakmice može da igra na svom terenu. U Zajednici Superlige su zadovoljni dinamikom radova i utisak je da će „Dizelka“ stići da završi sve, možda ne za prvih nekoliko kola, ali da će gro mečeva narednog prvenstva moći da igra kod kuće.


Najavljeno je iz Fudbalskog saveza Srbije da će svi klubovi Mozzart Bet Superlige dobiti nove, hibridne terene, što će biti od velikog značaja za svih 16 klubova, pa valjda i kvalitet utakmica posle toga skoči za koji još nivo. Samo još da počne da se radi na tome...


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru