Pet stravičnih prizora koji najbolje pokazuju katastrofalne razmere poplava širom Srbije

 Više od 120 građana širom Srbije evakuisano je danas nakon što su mnoga mesta poplavljena. Bujični potoci nose puteve i mostove, a voda je prodrla i u mnoge domove. Uništeni su i usevi.


Na teritoriji Srbije trenutno su na snazi 42 vanredne situacije zbog obilnih padavina koje su poplavila mnoga područja, kaže Vršilac dužnosti načelnika Sektora za vanredne situacije i pomoćnik ministra Luka Čaušić.

Most na magistralnom putu Kraljevo – Preljina u mestu Adrani usled nabujale Musine reke kod Kraljeva se urušio, prema rečima meštana, nije iznenađenje i da je samo bilo pitanje vremena kada će se to dogoditi.

Zbog neprestane kiše koja je padala nekoliko sati, u Jagodini je sinoć vladala alarmantna situacija jer je reka Belica dostigla kritičan nivo, te su građani čitvavu noć branili svoja domaćinstva od poplava. Belica je toliko divljala, da je uspela da „očerupa“ svo zelenilo, ali je i odnela jedan automobil.


Poplavljena crkva u Velikoj Vrbnici.


Crkva Svetog Nikole u Velikoj Vrbnici sagrađena 1821. godine – poplavljena je.

Meštaninu Kosjerića, Milunu Vujiću, voda je odnela potporni zid, kapiju i banderu.


„Kod mene voda nije ušla u kuću, ali je odnela potporni zid dužine 20 metara. Kapija je odneta sa banderom koja bila na ulazu i zbog toga je nestshalo stuje. Ja sam ovde 40 godina, pretrpeo sam pet, šest poplava, ali ovako nikada nije bilo. Ovo je najveća voda koju sam zapamtio. Problem su obilne kiše koje padaju na okolna brda, pa tada nadođe reka i svi smo ugroženi”, rekao je za Tanjug Dragan Vujić iz Brakovića kraj Kosjerića.

Jaka kiša koja od sinoć pada u različitim delovima Srbije dovela je do izlivanja reka i bujičnih potoka, zbog čega je proglašena vanredna situacija u 35 gradova i opština. Urušen je deo mosta u Adranima kod Kraljeva, poplavljen je deo Kliničkog centra u Kragujevcu, a dramtični prizori stižu i iz Koceljeve, Kosjerića, Aleksandrovačke župe, Brusa, Medveđe, Kruševca, Sokobanje, Čačka, kao i mnogih saobraćajnice u Beogradu. 

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru