„Idemo u novu fazu blokada“: Ovo je poslednja poruka organizatora pred protest

 Uoči današnjeg protesta "Srbija protiv protiv nasilja" jedan od organizatora Radomir Lazović poručio je kako očekuje da nakon današnjeg protesta uđemo u novu fazu blokada po celoj Srbiji.


Lazović je za Nova.rs rekao da svi jasno vide da televizije Pink i Hepi prosipaju bujice mržnje i agresije po našem društvu.


„Vučić ima jednostavan način da spreči rast društvene i političke krize u kojoj je naša zemlja. Prvi korak mora biti da ispuni zahteve protesta, kako bi Srbija mogla da se okrene od nasilja kojim je zadojena sa PINK-a i Hepija. Zar je toliko teško priznati da nije normalno da ove televizije prosipaju bujice mržnje i agresije po našem društvu. Pa to svi jasno vide. Mislim da to vide čak i ljudi koji glasaju za SNS i zato se Vučić toliko plaši protesta“, rekao je Novu narodni poslanik i jedan od organizatora protesta Radomir Lazović i dodao:


„Očekujem da nakon današnjeg protesta uđemo u novu fazu blokada u celoj Srbiji i nove pritiske na režim da ispuni zahteve, nakon čega možemo da pričamo o čemu god treba i o izborima i o svemu drugom, ali prvo se moraju ispuniti zahtevi“, poručio je Lazović.

Danas u 18 sati, ispred Narodne skupštine počeće sedmi protest „Srbija protiv nasilja“, gde će građani i deo opozicije još jednom tražiti da se ispune zahtevi koji su definisani pre više od mesec dana.


Organizatori su poručili da će se ići u šetnju od Narodne skupštine, kroz Kneza Miloša, pa do Mostarske petlje. Na protestu će govoriti Dijana Milosavljević, majka dečaka koji je bio žrtva vaspitača pedofila u Odžacima i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera Srbije.


Osim Beograda, protest će biti održan u preostala tri najveća grada – Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, a u četvrtak su održani skupovi građana u Somboru, Kraljevu, Valjevu, a već nedeljama šetaju i Zrenjaninci.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru