„Demonstracije u Srbiji prerastaju u političke, Vučiću odlazi“: Ruski mediji o šestim protestima protiv nasilja u Beogradu

 

Učesnici sinoćnjeg šestog protesta "Srbija protiv nasilja" tražili su ostavke ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa Bezbednosno-informativne agencije Aleksandra Vulina, piše ruski list Красная Весна pozivajući se na pisanje Danasa.









Protest, kojem je prisustvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi, održan je u blizini zgrade parlamenta. Protestne akcije počele su u maju nakon tragedije u školi u centru Beograda.


Ruski list Красная Весна piše da je opozicija organizator skupova te da traže zatvaranje nekih medija, uglavnom provladinih. Protestima je kružio slogan „Vučiću, odlazi!“.


Ranije je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko upozorio na namere opozicije da izvrši „majdanski puč“ u Srbiji. Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil je kasnije primetio da SAD žele da pomognu zemlji da se okrene ka Zapadu, zaključuje se u izveštaju ovog ruskog medija.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru