Čemu ovo: Nakon Danilovića, i Rađa dao kontroverznu izjavu, „NIje ispravno Jokića stavljati na bilo kakve liste najboljih“

 Neverovatno.


Nikola Jokić je dva puta bio MVP NBA lige, proglašen je za najboljeg igrača finalne serije, odveo je Denver Nagetse do prve titule u istoriji… No, ništa od toga nije dovoljno da dobije poštovanje kakvo zaslužuje.

Nakon Predraga Danilovića, koji je za Jokića rekao da „nije najbolji evropsi košarkaš u istoriji“, te da ga „ne zanimaju vašarska nagađanja„, na sličan način, samo nešto drugačijim rečnikom govorio je nekadašnji centar Boston Seltiksa, Dino Rađa.


<
p>Rađa je smatran jednim od najboljih centara u istoriji evropske košarke, ostavio je traga i u NBA ligi, pošto je za Boston igrao od 1993. do 1997. godine, ostao je upamćen u Masačusetsu, pa je za portal „Inside the Celtics“, deo „Sports Ilustrated“-a posvećen košarkašima Bostona, istakao da „nije ispravno Jokića stavljati na bilo koju listu najboljih svih vremena:


„Nikola je sjajan igrač velike košarkaške inteligencije, zabavno je gledati ga. Ali, bilo koja lista najboljih svih vremena nije fer jer nije moguće porediti različite generacije – zbog razvoja NBA lige – drugačija su pravila igre“, rekao je Rađa.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru