Vučić: U crkvi se pale sveće, nisam hteo da pravim predstavu od toga

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nije pojavio u OŠ "Vladislav Ribnikar" jer je sveću zapalio u crkvi.




"Nisam vodio kamere, nisam smatrao da je to potrebno. Čini me se da je u crkvi mesto gde se pale sveće. Nisam smatrao da je potrebno da od toga pravim predstavu", rekao je Vučić, odgovarajući na pitanje novinara zbog čega se nije pojavio u školi gde se dogodila masovna pucnjiva.

Istakao je da je svakome uputio saučešće i da je sa izjavom saučešća izašao iste sekunde.

"Nisam sam razumeo suštinu i smisao pitanja", odgovorio je predsednik.

Govoreći o ulozi opozicije u društvu, Vučič je rekao da opozicija treba da kritikuje vlast, da predlaže rešenja i da nudi alternativu.

"Ja ne mislim da je bilo ko terorista, osim onoga koji je u Mladenovcu to izveo na onakav način. Nikada od mene to niste čuli, nemojte da karikirate takve stvari i nemojte da izmišljate", rekao je on na pitanje novinara.

Dodao je da je Milovan Brkić jedan od ideologa opozicije, te da je reč o čoveku koji je jedan od najcitiranijih ideologa u opozicionim krugovima.

"On je bukvalno postao njihov ideolog", poručio je Vučić.

Predsednik je dodao da je još gori organizator opozicionog skupa Srđan Milivojević koji je, kako kaže, pretio da će u šahtu završiti deca njegovih protivnika.

"Ja nemam problem sa tim i sa njima sam razgovarao i razgovaraću uvek, kad god budu hteli da razgovaraju", rekao je Vučić, ali je istakao da opozicija ne želi da razgovara, nego misli da je nasilje u politici nešto što je dozvoljeno.

"Nasilje je u politici kada maltretirate građane i ne date im da putuju. Sloboda kretanja je Ustavom zagarantovana", rekao je on.

Poručio je da MUP nije mogao da izda dozvolu za blokadu mosta Gazela jer bi time pogazio Ustav.

Govoreći o skupu koji je on najavio za 26. maj u Beogradu, Vučić je rekao da ne vidi u čemu je problem.

"Za razliku od onih koji govore da nešto treba da stane, ja mislim da Srbija ne sme da stane, da mora da ide napred, da mora da radi, da Srbija mora da se bori, da se gradi, da Srbija mora da rešava probleme i da ide ubrzano napred, a nikad i nikako da stane", poručio je predsednik.

Dodao je da će na skupu biti poslata poruka da može da se razgovara o svemu.

"Samo nemojte da nas terate da prihvatimo da ste u pravu kada želite da Srbija stane ili da se vrati u prošlost iz koje smo se jedva izbavili", rekao je Vučić.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru