“Sve počinje i završava se sa Nikolom Jokićem!”: Džoker zaludeo košarkaški svet

 Srpski košarkaš Nikola Jokić igra još jednu nestvarnu sezonu u NBA ligi, u kojoj je Denver doveo do prvog finala u istoriji franšize.


Nagetsi su predvođeni fanstastičnim Srbinom na putu ka velikom finalu preskočili Minesotu, Finiks, a zatim u finalu Zapadne konferencije i Los Anđeles Lejkerse koji su savladani sa ubedljivih 4:0.

Jezerdžije predvođene Lebronom Džejmsom i Entonijem Dejvisom bile su prosto nemoćne pred Jokićem i saigračima, koji u borbi za titulu čekaju boljeg iz duela Boston – Majami. Trenutni rezultat u finalu Istoka je 3-2 u korist ekipe sa Floride, koja pred svojim navijačima u noći između subote i nedelje može da završi posao, ukoliko iskoristi treću “meč loptu”.


Na putu do finala Jokić je ostvario čak osam tripl-dabl učinaka, čime je nadmašio 56 godina star rekord Vilt Čembrlena koji je do dvocifrenog učinka u tri statističke kolone stizao najviše sedam puta kroz jedan plej-of.


Partijama u doigravanju popularni Džoker je pokazao košarkaškom svetu da je nezasluženo ostao bez trećeg uzastopnog MVP priznanja, koje je ove godine otišlo u ruke Džoela Embida. Srbin je tokom finala Zapada zabeležio tripl-dabl u proseku, ostvarivši učinak od 27,8 poena, 14,5 skokova i 11 asistencija u seriji protiv Lejkersa.


Ovakvim učinkom Jokić je izazvao divljenje kod svojih kolega, koji su prethodnih dana izneli niz hvalospeva na njegov račun.


- Jokić će ostati jedan od najboljih centara svih vremena koji je ikada dodirnuo košarkašku loptu - rekao je Kevin Durent nakon što je Denver eliminisao njegove Sanse, koji su bili jedan od glavnih kandidata za titulu.


- Igra za svoje saigrače i saigrači igraju za njega- istakala je prva zvezda Milvokija, Janis Adetokumbo.


-Sve počinje i završava se sa Nikolom Jokićem. Neverovatan igrač, tao je dva puta za redom bio MVP- ističe košarkaš Golden Stejta Drejmond Grin.


- Znam koliko je Džoker neverovatan. Skidam kapu, on je poseban- ništa manje zadivljen nije bio ni jedan od najboljih košarkaša svih vremena - Lebron Džejms.


- Ludo je to šta može da uradi. Čudovište- rekao je Džoel Embid, centar Filadelfije koji je ove sezone došao do priznanja najkorisnijeg igrača lige ispred Nikole.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru