Reči trenera Reala o masakru će dugo odzvanjati, pomenuo i povratak Pantera

 Dirljive reči.


Trener košarkaša Reala Ćus Mateo rekao je posle druge uzastopne pobede njegove ekipe nad Partizanom u Beogradu da saoseća sa svim porodicama jučerašnjeg tragičnog događaja u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, a zatim dodao da je njegova ekipa ostvarila cilj koji je zacrtala.

Košarkaši Reala pobedili su večeras u Beogradu ekipu Partizana rezultatom 85:78 u četvrtom meču četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Real je stigao do 2:2 u seriji, koja se igra na tri pobede.


„Prvo, saosećam sa žrtvama porodica jučerašnje tragedije. Ovo je teško vreme za Srbiju, ali i za Španiju koja je uvek uz vaš narod“, rekao je Španac na konferenciji za medije.


On je potom govorio i o utakmici.


„Mi smo uspeli u onome što smo želeli u Beogradu. Igrači Partizana su veliki borci i uspeli su da se vrate u meč iako smo mi odlično počeli i imali veliku prednost na početku utakmicu. Zek Ledej i Janis Papapetru su odigrali odličnu utakmicu, ali mi smo se držali zajedno i uspeli da prevaziđemo sve, pa čak i brza četiri poena koja smo primili na plus šest za samo nekoliko sekundi“, dodao je Mateo.


O povratku Kevina Pantera i majstorici Mateo kaže da će njegov povratak mnogo značiti Partizanu.


„Majstorica će biti veoma teška za obe ekipe, jer i jedni i drugi žele na Fajnal for. Panter je fenomenalan igrač i mnogo će značiti Partizanu, ali mi ne smemo da zaboravimo ni druge njihove igrače koji mogu da odigraju uvek na visokom nivou“, dodao je trener Reala.


Kad je u pitanju povreda Gabrijela Deka, Mateo nije optimista.


„Deluje da je povreda Deka teža i da neće igrati u majstorici“, zaključio je Mateo.


Majstorica između Reala i Partizana biće odigrana 10. maja od 21 sat u Madridu.


Pobednik serije će u polufinalu fajnal-fora, koji je na programu od 19. do 21. maja u Kaunasu, igrati protiv Barselone koja je u četvrtfinalu eliminisala Žalgiris.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru