Juče nije bilo bolnica, Nije bilo škola, Nije bilo prevoza, Bilo je samo Vučića: Počeo sastanak naprednjaka u Kragujevcu

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kragujevac gde će prisustvovati sednici Predsedništva SNS i Glavnom odboru te partije. Prema najavama, on bi trebalo da podnese ostavku na čelo lidera partije i izabere naslednika.. O tome ko će biti Vučićev naslednik na čelu SNS nije se mnogo govorilo, a najrealnija opcija,  jeste da rukovođenje partijom preuzme višečlano Predsedništvo.


Juče nije bilo bolnica. Nije bilo škola. Nije bilo prevoza. Bilo je samo Vučića

U Srbiji su juče otkazivane popodnevne operacije i lekarski pregledi. Javna preduzeća su “uzela” slobodan dan, po školama su skraćivani časovi, ekskurzije otkazane. Juče je većina građana Srbije, sem onih koji imaju člansku kartu Srpske napredne stranke, nije mogla da koristi međugradski prevoz. Ni inspektori, komunalci i policajci juče nisu bili na raspolaganju građanima. Jer juče je prioritet imao samo jedan čovek – Aleksandar Vučić.

Vučić je juče poslednji put govorio u svojstvu predsednika SNS. A danas se sprema, kako kaže, da rukovodeću palicu preda nekom drugom.

SBB kompanija generalni je sponzor sportske hale Jezero u Kragujevcu, na osnovu važećeg ugovora koji je potpisan 2019. godine i važi do 2024. godine.


Iz nama nepoznatog razloga, sa motivima koji se naslućuju, grad Kragujevac odlučio je da ime hale “SBB Jezero” nije prikladno za održavanje sednice Skupštine Srpske napredne stranke, pa je umesto da zamoli SNS da svoju Skupštinu održi na nekom drugom mestu, prekrio natpise kompanije SBB.


Činjenica da ime nekog sponzora može biti sporno i neprihvatljivo dovoljno govori o strašnoj podeljenosti, netrpeljivosti, cenzuri i nedostatku slobode izražavanja u današnjoj Srbiji. Iako imamo sva zakonska i pravna sredstva, mi nećemo produbljivati rane u našem već dovoljno podeljenom društvu. SBB neće tražiti ni odgovornost, ni odštetu za nepoštovanje ugovora.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru