Jokić ponovo pisao istoriju uz novi tripl-dabl: Denver u finalu Zapada

 Košarkaši Denver Nagetsa savladali su ekipu Finiks Sansa u šestoj utakmici polufinala Zapadne konferencije sa 125:100 i tako su obezbedili finale konferencije u kome će igrati protiv boljeg iz duela Los Anđeles Lejkersa i Golden Stejt Voriorsa.







Srpski centar Nikola Jokić je ponovo blistao i zabeležio je 11. tripl-dabl u plej-of karijeri i treći u ovoj seriji sa 32 poena, 10 skokova i 12 asistencija.


Dobro su Nagetsi otvorili meč, a prve poene postigao je Kentavijus Kaldvel-Poup. Zatim je usledila konfuzija u odbrani što je iskoristio Kameron Pejn te je postigao trojku.

Majkl Porter Džunior je vezao četiri poena nakon sjajnog dodavanja Nikole Jokića, dok je Pejn nastavio da pogađa na drugoj strani. Na kraju trećeg minuta se upisao i Džok Lendejl nakon zakucavanja.


Usledila je razmena poena na obe strane, a posebno se istakao Pejn koji je imao čak 10 poena posle šest minuta igre. Jokić je uspeo da natera Lendejla na drugi faul i zbog toga je u igru morao da uđe rezervni centar Bismak Bijombo.

Upravo tada su Nagetsi napravili veliku prednost, jer je Finiks igrao užasnu odbranu u tim momentima. Kaldvel-Popu nije mogao da promaši, dok je i Jokić „zatrpavao“ koš protivnika. Kupio je svoje promašaje i na kraju prve deonice je imač učinak od 14 poena, četiri skoka i pet asistencija. Poup je prvu deonicu završio sa 17 poena, a Denver je serijom od 19:0 stekao najveću prednost od 20 poena.


Finiks nije imao rešenja u tim momentima za napad Denvera, te je trener Finiksa Monti Vilijams morao da menja stvari u drugom periodu.


Ipak, one nisu promenile mnogo i Denver je samo nastavio da povećava prednost. U trenucima kada je Jokić bio van terena, na njemu je blistao Džamal Marej koji se iskupio za nešto sporiji početak meča.



Nikola Jokić/Foto: AP Photo/Matt York

Nije blistao ni Devin Buker, ali ni Kevin Durent, te su u tim trenucima samo trojke Pejna bile spas za Vilijamsa. Denver je na poluvreme otišao sa čak 30 poena prednosti i već tada je sve bilo rešeno.


U drugo poluvreme su Nagetsi ušli nešto sporije, ali je sve to znao Jokić da popravi i da sa svojih vezanih šest poena unese mirnoću i smirenost u ekipu.


Jokić je krajem treće četvrtine dobio nezgodan udarac u butni mišić, zbog čega je iz predostrožnosti izašao iz igre. Srpski košarkaš vratio se na parket početkom četvrte četvrtine, što je bio signal da je sve u redu sa mišićem.



Nikola Jokić/Foto: AP Photo/Matt York

Denver je rutinski odradio posao do kraja utakmice i zasluženo se plasirao u finale Zapadne konferencije, a Jokić je na tri minuta do kraja meča stigao do tripl-dabla.


Odličnu utakmicu u timu Denvera odigrao je i Džamal Marej postigavši 26 poena, uz četiri skoka, asistencije i ukradene lopte. Kaldvel-Poup ubacio je 21 poen, Brus Braun 13, a Porter Džunior 10.


U poraženom timu Pejn je bio najefikasniji sa 31 poenom, Durent je postigao 23, a Devin Buker svega 12 poena.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru