„Jokić je najbolji centar, promenio je košarku“: Legendarni Šek objasnio razliku između Nikole i Embida

 Jasno se videla razlika u ovogodišnjem plej-ofu, a neki bi rekli i mnogo ranije




Legendarni košarkaš Šakil O’Nil u svom podkastu pričao je o Nikoli Jokiću i razlici u njegovoj igri u odnosu na Džoela Embida, koji je dobio MVP nagradu ove sezone.


Debata o tome ko je najbolji centar u ligi već godinama traje, a Šek je uglavnom uvek pohvalno govorio o Jokiću, koji iz meča u meč piše istoriju NBA lige.

„Jokić je najbolji centar. Promenio je košarku, ali mislim da igra poput igrača novog talasa, onako kako bi trebalo da igra. Pre pet godina svi centri su samo bili skok šuteri, Jokić je najbolji i to je dokazao. I dalje je tu. Jer, slušajte, bilo je mnogo onih koji su bili MVP pre mene, ali nema šanse da su bili bolji od mene. Neki su dobili tri puta tu MVP nagradu, ja sam dobio jednu i Kobi Brajant je dobio jednu, hoćete li onda da kažete da su ti igrači bolji od mene i Kobija? Sumnjam u to. U stvari, znam da nisu“, kaže O’Nil.


Objasnio je i da je Jokić raznovrsniji igrač od Embida.


„Embid je MVP, ali u ovom plej-of mečevima, sve najbolje scene koje smo od njega videli bili su skok šutevi. To je definicija šta bi centar novog doba trebalo da radi. Gledam ga i to nije u stilu, trojka, trojka, trojka, pik end pop. Džoker? Vidite sve kod njega“, zaključio je O’Nil.


Jokić je poveo Denver Nagetse do finala u kom čekaju pobednika serije između Majamija i Bostona. Trenutno je 3-2 za Hit.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru