Jokić je Lebronu zadao najveći udarac u karijeri

 Malo ko je očekivao da će jedan "debeli", "nepokretljivi" košarkaš moći da uradi ovo.








Lebron Džejms, jedan od najboljih košarkaša svih vremena dobio je najveći „šamar“ u svojoj NBA karijeri i to od srpskog centra Nikole Jokića.


Jokićevi Nagetsi su totalno razbili Lebronove Lejkerse u finalu Zapadne konferencije i u četiri utakmice obezbedili su veliko NBA finale.

Lebron je u svojoj 20-godišnjoj karijeri pre ovoga izgubio samo dve serije sa 4-0, i to se desilo u velikim finalima.


Jokić je ovog puta uspeo da donese „metlu“ jednu rudnu ranije, a čak je uspeo i da natera Lebrona da razmisli i o penzionisanju.

Džejms još uvek ima jednu godinu ugovora sa Lejkersima, a novinar „Bleacher Reporta“ Kris Hejns navodi da Lebron mora da razmisli o mnogim stvarima pred narednu takmičarsku godinu, da je mnogo toga u igri i da je pitanje da li će se vratiti na parket.


Zbog sjajne igre Jokić je u finalu Zapada odneo MVP titulu za najboljeg igrača u seriji, a to je primetio i Lebron.


„Znam koliko je veliki, znam koliko je „džoker“ veliki. Neki igrači u ligi igraju na određen način, na koji i ja takođe volim da igram. On je jedan od njih, on vidi potez pre nego što se dogodi. A nema mnogo takvih košarkaša u ligi“, počeo je Lebron, nakon čega je dodao:


„Svi su uvučeni u njegovu statistiku, ali mislim da dosta ljudi ne govori o mentalnom delu njegove igre. Možda se o tome ne priča, jer mnogi to ne razumeju. Ali ja razumem. Da, on je poseban“, završio je Lebron.

Mora se spomenuti i da je Lebron zajedno sa Lejkersima pobedio Jokića i Denver u finalu Zapada 2020. godine i tako je srpski košarkaš uspeo dodatno da se osveti Amerikancu, za koga je tvrdio da je jedan od najboljih košarkaša NBA lige.


As Lejkersa je u četvrtoj utakmici finala Zapada izašao na parket i sa 38 godina odigrao 47 minuta i 56 sekundi. Pre 20 godina bi tako nešto zvučalo utopijski kada je reč o gotovo bilo kom košarkašu.


Zvučalo bi kao da opet gledamo nekog Karima Abdul Džabara koji je i na pragu pete decenije ubacivao po 25 poena kao od šale.


Džejms to radi na još višem nivou. Nemoguće da ne oseća posledice godina, videli smo to u drugom poluvremenu četvrte utakmice. U prvom je bio sila koju niko nije mogao da zaustavi i ubacio je 31 poen uz surove procente šuta iz igre. Drugo poluvreme? Samo devet poena i poraz, od +15 do eliminacije iz plej-ofa.




Posle meča su na konferenciji pitali zvezdu Lejkersa o svim teškim šutevima koje Jokić pogađa i šta može da se uradi protiv toga.


Lebron je biranim rečima priačo o srpskom centru.


„Čak i kada ga uvate najbolje što možete i kada mislite da ste sve uradili, on pronađe način da vam ubaci neverovatan šut. Zradio je to četiri, pet puta“, pa onda ustao i pred novinarima skinuo kapu uz veliki osmeh na licu.


Zbog ovog velikog uspeha nikada veća euforija nije vladala u Denveru.


Kako piše „Denver Post“, cene za najjeftinija mesta za prvi meč velikog NBA finala iznose oko 750 dolara. Sedišta blizu parketa će iznositi 6.200 dolara, a ona najskuplja će ići čak do 25.000.



Prva utakmica kreće naredne nedelje u petak u 2.30 ujutro po našem vremenu. Utakmica broj dva je zakazana tri dana kasnije u 2.00 ujutro, treća je opet tri dana kasnije u 2.30 ujutro.


Četvrta dva dana posle treće u 2.30 i ukoliko bude bilo potrebno, svaka naredna bi se igrala na tri dana u terminima od 2.30 časova.


Eventualna sedma utakmica bi se igrala u terminu od 2.00 ujutro po našem vremenu.


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru