Šapić definitivno izgubio kompas: Projekat VK Novi Beograd promašaj ili nešto drugo?

 Aleksandar Šapić polako je počeo da gubi kompas sa projektom VK Novi Beograd. Nekada proslavljeni reprezentativac, a danas gradonačelnik Beograda iskoristio je svoj politički uticaj da napravi veliki projekat i dovede ekipu do vrha Evrope. Uprkos brojnim zvučnim imenima koja su prethodnih godina prodefilovala kroz klub, rezultati koji su planirani su izostali.


Ekipa se nije približila evropskom tronu, a svake godine su se dešavali kiksevi i na domaćem i na regionalnom nivou. Ceh su plaćali treneri i igrači i to na najbrutalniji način, jer Šapić nije prezao ni od vređanja ni od ponižavanaj vaterpolo legendi kao što su Igor Milanović ili Dušan Mandić.

Novi Beograd je ove godine već doživeo fijasko u Kupu Srbije koji je potpuno neočekivano osvojila Crvena zvezda, da bi poslednji udarac doživeo kao domaćin završnog turnira regionalne lige.


Ekipa koju sa klupe predvodi Živko Gocić doživela je poraz u polufinalu od hrvatskog Juga koji je kasnije u borbi za titulu bio bolji od zagrebačke Mladosti.


To je bila kap koja je prelila čašu, pa je Šapić odlučio da je vreme za promenu trenera i odlučio da kontaktira legendarnog hrvatskog stručnjaka Ratka Rudića.


Rudić je prošle godine po drugi put otišao u penziju nakon što se 2020. reaktivirao kako bi preuzeo Pro Reko.


Čak su ga i hrvaski mediji kontaktirali oko tih spekulacija, ali su dobili kratak odgovor da on o tome nema pojma.


Nova.rs je saznala da je kontakta zvanično bilo, ali da hrvatskom treneru nije na pamet padalo da prekine penziju, iako su finansijski uslovi u Novom Beogradu već nekoliko godina fantastični.


Ipak, proslavljeni strunjak nije želeo da ulazi u ovu avanturu, a na Šapiću je sada da se okrene drugim rešenjima.

Kako je Nova.rs već pisala, Šapić je Gocića stavio u bezizlaznu situaciju i faktički ga naterao da uđe u konflikt sa Dušanom Mandićem, najboljim igračem kluba i jednim od najboljih vaterpolista sveta.


Vrlo brzo je nakon toga odlučio da mu traži zamenu i to nakon što su se pobunili igrači zbog tretmana prema Mandiću, kao i loših rezultata.


Slučajevi Vladimira Vujasinovića, Dejana Jovovića i Igora Milanovića pokazuju da gradonačelnik Beograda nema nikakvih skrupula kada su u pitanju odnosi prema trenerima i igračima, samo ostaje pitanje ko će u dogledno vreme želeti saradnju sa njim i pored vrhunskih finansijskih uslova koje nudi.


Jer, izgleda da ipak nije baš sve u novcu…

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru