Recept za rolovano svinjsko meso

 Rolovana svinjetina sa povrćem i kačkavaljem, dobar predlog za porodični ručak.







Sastojci:


– 4 šnicle od svinjskog buta


– 200 g kačkavalja


– 4 paradajza


– 1 glavica crnog luka


– maslinovo ulje


– prezle


– brašno


– so, biber


Priprema:


Crni luk iseći na sitne kockice, pa ga propržiti par minuta. Dodati oljušten iseckan paradajz, ispržiti, pa začiniti solju i biberom.


Šnicle izlupati batom za meso, pa začiniti. Na svaku šniclu rasporediti smesu sa paradajzom, pa preko narendati kačkavalj.


Urolati i uvaljati prvo u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Staviti u nauljenu posudu u kojoj ćete peći meso.


Peći na 180 stepeni oko 30 do 40 minuta dok lepo ne porumeni.


Poslužiti uz prilog po želji.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru