DS o spotu: Nije prvi put da se na Pinku crtaju mete na leđima

 Demokratska stranka ocenila je danas da emitovanje spota na televiziji Pink, u kom se poziva na hapšenje novinara televizija Nova i N1 i lista Danas jer "kritikuju aktuelnu vlast", nije prvi propagandni spot na toj televiziji kojim se građanima crtaju mete na leđima.


>

Predsednica Resornog odbora Demokratske stranke za ljudska i manjinska prava i saradnju sa nevladinim organizacijama Alisa Кockar navela je da novinari u Srbiji koji profesionalno rade svoj posao već godinama „rade pod pretnjom i sa saznanjem da nemaju nikakvu zaštitu od države“.


„Upravo je država ta koja ili stoji iza pretnji ili ih omogućava i podržava svojim nečinjenjem. Zbog toga je od najveće važnosti da javnost stane u njihovu odbranu svaki put kada režim pokuša da im nacrta metu na leđima, posebno kada na televiziji sa nacionalnom frekvencijom možemo da vidimo pozive na njihovo hapšenje, uz zamenu teza da su oni pretnja i državi i Vučiću,“ rekla je Кockar.


Podsetimo, autor emisije „Dobar, loš, zao“ Marko Vidojković izjavio je za Newsnight TV N1 da je cilj „cele farse oko odlaksa Dragana J. Vučićevića u zatvor“ zapravo spot na Pinku kojim se poziva na hapšenje novinara N1, Nove i Danasa.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru