Da li je ozbiljan: Ne mora MVP, ali da budemo prvi

 U glavi Nikole Jokića je samo titula šampiona NBA lige, sve ostalo je sada u drugom planu.


As Denvera želi da uradi ono što su poslednji uspeli Stef Kari (Golden Stejt) i Janis Adetokumbo (Milvoki). Oni su nakon dve vezane MVP titule u sledećoj, trećoj sezoni stizali do titule i tako MVP priznanje zamenili šampionskim prstenom.

Jokić je ispunio prvi uslov i sada želi da dođe do onog drugog, pa da i njegovu ruku krasi prsten.


„Značilo bi da smo najbolji na svetu, da je Denver najbolji tim na svetu. Trudim se da idem korak po korak i da razmišljam samo o tome da pobedim narednu utakmicu, ne zanima me šta se nalazi na kraju“, rekao je Jokić na pitanje o tituli.


Iako ni dva dana pre prvog meča u plej-ofu nije znao ime rivala to mu nije bilo previše bitno.


„Ja se uvek samo pripremam da dobijem meč koji sledi. Uopšte nisam zabrinut zbog puta ka cilju“, iskreno je poručio momak iz Sombora.


Najbitnije od svega za Nagetse je što su svi igrači na treningu. Svi se pripremaju da budu što bolji u plej-of seriji jer je istorijski cilj, prvo mesto Zapadne konferencije, ostvaren i dosta pre kraja ligaškog dela. Ipak, to je bila samo uvertira kako bi se došlo do finala NBA lige, a za to će Jokić morati da ima veliku podršku trojice saigrača – Džamala Mareja, Erona Gordona i Majkla Portera Juniora.

Oslonac bi trebalo da bude i Kentavijus Koldvel-Poup koji bi morao da odigra vrhunski plej-of kao pre tri godine kada je sa Lejkersima osvojio titulu u „bablu“.


Jokić mora da pronađe način da podigne ekipu koja je upisala samo sedam pobeda u poslednjih 17 utakmica (pet poraza na poslednjih šest susreta) i da bude ključni faktor kada je najvažnije.


Poznato je da će rotacija Nagetsa biti skraćena na osam imena, uz startere će računati na Brusa Brauna, Kristijana Brauna i Džefa Grina. Ostali će dobijati šansu u odnosu na taktičke zamisli koje će imati Majkl Meloun u plej-ofu.


Sve ovo govori da su Nagetsi namereni da odgovore svima koji ih potcenjuju i da naprave velike stvari. Porazi od 4-0 u serijama (takozvane metle) učinile su da mnogi ne misle da Nagetsi mogu da odu do titule, jedini način da ućutkaju sve jeste da iskopaju rezerve i da imaju fantastičnu energiju u plej-ofu. Sve ostalo bi moglo da bude problematično.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru