Vučić u Vranju: Kilometarske kolone autobusa sa celog juga i trubači u hali

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Vranju rekao da "neće priznati Kosovo i da je zakletvu položio na Ustav i na Miroslavljevo jevanđelje" na skupu "Srbija sanja i snove ostvaruje. Uoči Vučićevog dolaska, na ulasku u Vranje snimljene su duge kolone autobusa kojima su pristizali građani iz Leskovca, Vlasotinca, Bojnika i drugih opština juga Srbije.


„Znam na šta sam položio zakletvu, na Ustav Srbije i na Miroslavljevo jevanđelje. Ja da budem onaj koji će da im potpisuje nezavisnost Kosova i Metohije neću! Nema predaje, nećemo priznati nezavisnost ni faktički, ni de jure“, rekao je Vučić.


Govoreći o formiranju Narodnog pokreta za državu rekao je da je „strašno važno da se ujedinimo i pozovemi one druge koji do sada nisu bili ni u jednoj stranci, a žele da sačuvaju našu Srbiju”.


„Naša prva obaveza je da čuvamo Srbiju, druga da čuvamo nacionalne interese, i treća da čuvamo mir i stabilnost. U Vranju nam se rodilo 620 dece, a umrlo preko 1.000 ljudi. Za koga gradimo puteve, obnavljamo muzej“, kaže Vučić.

Vučića je u hali, skandiranjem i uz muziku trubača pozdravio veliki broj okupljenih građana.


Skup je počeo intoniranjem državne himne, velika grupa ljudi ostala je ispred hale.

Prisustvuju skupu i ministar za rad i zapošljavanje Nikola Selaković, kao i Nebojša Stefanović, Darko Glišić, Milorad Veljović i drugi.


Planirano je da Vučić nakon Vranja poseti Bujanovac, potom će obići novu vatrogasnu stanicu u Trgovištu, nakon čega će obići završne radove na rekonstrukciji objekta Predškolske ustanove „Dečija radost“ u Bosilegradu.

Nakon toga obići će Vlasinsko jezero i radove na izgradnji kolektora otpadnih voda. Predsednik Srbije je u petak na sednici Glavnog odbora stranke najavio da će krenuti u obilazak Srbije i da će do kraja godine obići svih 25 okruga.


„Nadam se da ću moći da odem i na Kosovo i Metohiju. Na više mesta ćemo da razgovaramo sa ljudima, posebno sam srećan što ću da odem kao predsednik Srbije u Bosilegrad“, rekao je Vučić. On je dodao da će gledati da u narednih godinu dana obiđe svaku opštinu u Srbiji.


Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić krenuo je od Pčinjskog okruga u obilazak opština u Srbiji, nakon što je najavio formiranje Narodnog pokreta za državu, a na mitingu u Vranju obećao je veća izdvajanja za Pčinjski, Toplički i Jablanički okrug kroz subvencije i ulaganja. To je pre više godina obećao i u Kuršumliji, nešto poput „kosovskog dodatka“, ali se to nije dogodilo. Obećao je i investitore, veće plate kao i veliko povećanje penzija.


„Nema nikakve kapitulacije, nema nikakve predaje“, rekao je Vučić ispred hale u Vranju gde se, mimo objavljenog plana, obratio okupljenima za koje kaže da ih je ukupno 8.000. Manje od polovine je napolju.


Sve vreme dok je govorio napolju u sali se čuo ton sa Vučićevim govorom.


A u hali svirali i trubači.

Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru