Skandal: Šapićev Novi Beograd odbio da pusti kapitena da igra za Srbiju

 Ovo do sada nismo videli.


Reprezentacija Srbije u vaterpolu se sprema za turnir Svetske lige u vaterpolu u Crnoj Gori na kojem se bori da izbori plasman na „fajnal ejt“, ali u tom pohodu neće moći da računa na kapitena i jednog od najboljih svetskih igrača Nikolu Jakšića.


Ovo je rezultat bizarne odluke vaterpolo kluba Novi Beograd na čijem čelu se nalazi i aktuelni gradnačelnik Aleksandar Šapić.

Tako nešto se u vaterpolu odavno nije dogodilo. U klubu smatraju da Jakšić, posle zalečene povrede nije spreman i da je bolje da ono što je propustio, nadoknadi naredne nedelje kada klubovi neće imati takmičarske obaveze.


Problem je i u tome što je Jakšić u poslednje vrem odigrao četiri utakmice i nije jasno od čega se sada oporaavlja.


Novi Beograd je svoju odluku obrazložio dopisom savezu, a na zahtev VSS da se ponovo o tome razmisli, odgovor je bio negativan. I ta prepiska je čudna…


Prvo, klub ne može da obaveštava savez o ovakvoj odluci. Igrač mora da se odazove na poziv i da se na licu mesta čak i sa predstavnikom kluba, u razgovoru sa selektorom i lekarem dođe do zajedničkog stava.


Drugo, VSS je samo trebalo da upozori klub da igrač ima obavezu da se javi selektoru i da posle toga situacija bude jasna. Ovako VSS je u najboljoj nameri, ipak nepotrebno pružio ruku koja je nerazumljivo odbijena. Kao da je želelo da se pokaže ko je jači, ali sa druge strane ispada da klubovi samovoljno, bez konsultacija sa reprezentacijom, utiču na sastav tima.

Zanimljivo je i da će Novi Beograd dati veliki broj reprezentativaca, pa je prića sa Jakšićem još čudnija.


Braća Rašović, Mandić, Drašović, Vučinić su sa reprezentacijom Srbije, Granados u Španiji, Vlahopulos i Skumpakis u Grčkoj, Perković i Ćetković u Crnoj Gori.


„Žao nam je što Nikola nije sa nama, imao je sve uslove da sa reprezentacijom trenira na najvišem nivou. Nadam se da će nam se priključiti u narednom periodu“ kratko je rekao predsednik VSS Viktor Jelenić.

Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru