Novi potresi u SNS: Naprednjaci nisu pozvali Zoranu Mihajlović na Predsedništvo i Glavni odbor

 Bivša ministarka energetike i još uvek aktuelna članica Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović nije pozvana na sednicu Predsedništva i Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) koji se održava danas u 17 sati, saznaje Nova.rs.


Bivša ministarka Mihajlović, koja je obavljala i funkciju potpredsednice SNS, nije dobila poziv za današnji skup naprednjaka gde će se održati sednica Predsedništva i Glavnog odbora SNS.


Kako Nova saznaje, ovo je samo nastavak politike stranke prema bivšoj ministarki za koju je lično lider naprednjaka Aleksandar Vučić najavio da pravi stranku.

Istorija odnosa lidera SNS Aleksandra Vučića i visoke funkcionerke Zorane Mihajlović puna je uspona i padova, otvorenih neslaganja, ali deluje da od početka ruske agresije u Ukrajini odnos definitivno i krenuo silaznom putanjom. Sve je na kraju kulminiralo odlukom Vučića da Mihajlović ne bude ministarka u novoj Vladi Srbije.


Nakon burne sednice Predsedništva i Glavnog odbora SNS, tokom koje je Vučić saopštio svoju odluku o Vladi Srbije, došlo je do potpunog razilaženja.


Odluka da ne bude u novoj Vladi, za Mihajlović nije bilo veliko iznenađenje, budući da je lider naprednjaka razgovor sa njom odlagao više puta, a Brnabićeva je tražila da se sa njom sastane tek na dan kad je trebalo da bude formiranje Vlade Srbije, neposredno pre sednice Predsedništva SNS. Na oproštajnoj konferenciji za medije Mihajlović je poručila da ne želi da bude ničiji pion, dok je Vučić poručio da je “Boga molila da ostane ministarka”


Sukob je nastavljen „ratom“ kroz Vučićeve otvorene kritike na račun bivše ministarke, dok je s druge strane, Mihajlović odlučila da se javnosti obraća isključivo putem svog Instagram profila gde je, s vremena na vreme, umela da pošalje poruke koje ni malo nisu prijale njenim dojučerašnjim stranačkim kolegama.


Zorana Mihajlović naprednjacima: Idemo junaci, vreme je da hrabro kažete šta mislite o planu za Kosovo


Izvori iz SNS ističu da je Vučić ljut na Mihajlović zbog različitih izjava koje je davala nakon što više nije deo izvršne vlasti, zbog čega njena budućnost u SNS pod znakom pitanja.


Ubrzo je Vučić izjavio da će Mihajlović praviti svoju stranku, što ona do sada nije potvrdila, niti demantovala.

Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru