"Nekada je donosio svojoj zemlji zlato, a sada je ušao u blato!": Šapić i vlast prete, verovatno ništa drugo ne znaju

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je krivične prijave protiv građana koji su protestovali na Savskom nasipu, na kojem su protestovali i opozicioni prvaci. U izjavi za Novu, predstavnici opozicije kažu da se uopšte ne plaše prijave Šapića i poručuju mu da to slobodno uradi.





Gostujući na Insajder televiziji, Šapić je naglasio da će Grad podneti krivične prijave protiv građana koji su širili paniku.


Šapić je podsetio da je održana javna licitacija na kojoj je broj splavova na Savskom nasipu smanjen sa preko 100 na 28, i da je sada na redu dovođenje priključaka za vodu i struju za te splavove.

„Već 30 godina se Savski nasip buši sa svih strana, i mi smo prvi koji hoćemo da na legalan način dovedemo vodu i struju do splavova, i onda neko izađe i kaže da će zbog toga biti poplavljen Novi Beograd. Je l’ vi shvatate da je to krivično delo širenja panike? I gradski urbanista je izašao, a oni su mu pocepali dozvolu“, rekao je Šapić.


To znači da bi Grad mogao krivično da tereti i predstavnike opozicije, koji su bili danima na protestima.


Narodni poslanik i aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta kaže da ga uopšte ne zanimaju krivične prijave gradonačelnika Aleksandra Šapića.

“Nekad je svojoj zemlji donosio zlato, a sada je ušao u blato. To je moja poruka Šapiću. Samo u državi Aleksandra Vučića takav čovek može da bude gradonačelnik. Što se tiče krivičnih prijava, zabole me za njegove prijave. Zbog čega prijave? Zbog toga što pokušavamo da zaštitimo ljude da se ne kopa i da se podave? Šta će da radi ako se to bude desilo, tu više neće biti bitne krivične prijave niti bilo kakve dozvole. Pitaću ga šta će da radi ako 200.000 ljudi bude pod vodom. Nek dobro razmisli šta radi, ako ima čime”, ističe Jovanović u izjavi za Novu.


Poslanik DS Srđan Milivojević tvrdi da Šapić treba da podnese krivičnu prijavu, ali protiv sebe samog.

„Što se mene tiče, Šapić treba sam protiv sebe da podnese krivičnu prijavu i da stavi lisice sam sebi na ruke zbog izazivanja opšte opasnosti. Tužno je što će njegova karijera da se završi i pred Specijalnim sudom za organizovani kriminal. On neće biti na sportskoj klupi na kojoj je bio, već optuženičkoj klupi zbog probijanja Savskog nasipa“, tvrdi Milivojević za Novu.


Na naše pitanje da li je zabrinut zbog mogućih prijava, Milivojević odgovara:

„Zamislite kad bi se brinuo zbog toga šta odlučuju Aleksandar Vučić, Aleksandar Šapić i Aleksandar Vulin. Aleksandar Obradović je pokazao da je moguće da se zovete Aleksandar i da volite Srbiju. Mene jedino brine da li će zatvori imati smeštajne kapacitete da prime sve osumnjičene pripadnike ove vlasti“, zaključuje Milivojević.


I poslanik Đorđe Miketić nema dilemu da se Beograđani bude, a kada je reč o krivičnim prijavama, prema njegovim rečima niko neće ostati „ na cedilu“.


„Svi građani će dobiti besplatnu pravnu pomoć, niko neće biti ostavljen na cedilu. Isto kao što smo nakon Rio Tinto blokada orgaanizovali timove advokata po čitavoj Srbiji, da besplatno brane prava građana koji su dobijali nelegalne prijave od policije. Niko nije bio legitimisan, i svi postupci su im pred sudovima pali u vodu. Isto će biti i sada. Uplašiti nas ne mogu. Beograd se oslobađa ove godine”, ističe Miketić u izjavi za Novu.

Miketić napominje da je “kradonačelnik Šapić nekada ovom gradu donosio zlato, a da je sad ušao u blato”.


“Doveden je da dovrši brutalni pljačkaški pohod svojih prethodnika, Malog i Vesića. Divno je videti kako je gradski arhitekta Stojčič oteran sa Savskog nasipa uz povike: Uaaa, lopove! Oteran je gradski arhitekta jer bivši šampion nije sam smeo među građane koji su navijali za njega. Pa će sad da ih tuži jer su ga uhvatili u kriminalu. Ko za kom kršenju zakona po redu. Tužan kraj jednog šampiona. Ali Beograd je ustaje, deo po deo”, zaključuje Miketić.


I narodni poslanik Ne davimo Beograd Radomir Lazović da je na delu neverovatna bahatost Aleksandra Šapića, koji je na silu navikao da rešava probleme koje je sam stvorio.

„A kako bi i mogao da ima dozvole, kada su radovi protivzakoniti. Svaka gradnja i bušenje nasipa su zabranjeni. Nalazimo se u paradoksalnoj situaciji da se preti građanima koji traže poštovanje zakona i bore se da se sačuva javno dobro. Aleksandar Šapić se pokazao kao potpuno nedorastao mestu gradonačelnika i ja mislim da bi Dobrica Veselinović obavljao tu funkciju mnogo bolje. Što pre smenimo ovu vlast, to ćemo pre moći da se bavimo sanacijom štete koju su napravili u prethodnih 10 godina“, podvlači Lazović.


Kada je reč o krivičnoj prijavi, Lazović kaže da se neće pozvati na poslanički imunitet, te da jedva čeka da ga Šapić tuži.


„Zapravo, pozivam ga da to uradi jer nemam nikakav problem da i na sudu i na svakom drugom mestu dokažem da Beograd mora drugačije da se razvija. Potrebna nam je ljubav prema gradu, uvažavanje svih građana, briga prema javnim dobrima, a ne nasilničko, bahato i bezobrazno ponašanje kakvo pokazuje Šapić“, zaključuje Lazović.

IZVOR: NOVAS


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru