Jokić je najbolji, od Džordana niko ne može da mu stane na crtu

 Ne dobija dovoljno poštovanja Jokić u NBA ligi, ali Arinas dobro zna njegove kvalitete.


Bivši NBA as i jedan od najboljih plejmejkera u istoriji NBA lige, Gilbert Arinas, hvalio je Nikolu Jokića, za koga smatra da je najbolji izbor na draftu još od Majkla Džordana.

Denver je Jokića izabrao kao 41. pika na draftu 2014. godine, a verovatno niko nije očekivao da će od njega dobiti dvostrukog MVP-a uz svu magiju koja „baca“ na terenu iz noći u noć.

„Džoker je najbolji pik na draftu od Majkla Džordana i 1984“, rekao je Arinas u jednom podkastu.

„Bolji od Lebrona?“, upitao ga je sagovornik Džozaja Džonson.

„Da. Lebron je bio prvi pik. A prvi pik bi trebalo da igra kao prvi pik. Džordan je bio treći pik, to mu je pomoglo da pojača ono što je uradio. Džoker je pik druge runde, a za pika druge runde da igra kao prvi pik to ga čini drugim najboljim pikom svih vremena. Dva puta MVP, biće triput, četiri puta Ol-NBA igrač. To ga čini drugim najboljim“, dodao je Arinas.

Džordan je bio treći pik svojevremeno, ali je Arinas ostao pri svojim stavovima o Jokiću.

„Da, ali on i da je bio prvi pik igrao je bolje od prvog pika. A treći najbolji je Kobi Brajant. Možemo diskutovati da li je Kobi drugi najbolji, ali je Jokić bio tako daleko u drugoj rundi neki trideseti, četrdeseti. Moraš da shvatiš kada si pik druge runde tu si dve godine i nema te više. Ja sam bio najbolji pik druge runde (31. pik) i bio sam najbolji pik posle Džordana. A on (Jokić) ima dve MVP nagrade. Jedini koji može još da bude ispred njega je Kobi“, smatra trostruki Ol-star.

Prema mišljenju Arinasa, Jokić ne dobija dovoljno poštovanja zbog svega što radi.

„Mislim da on ne dobija dovoljno poštovanja za to što on nije prva opcija, on je druga opcija. On je igrač koga dodaješ uz superstara i čini da svi ostali funkcionišu. Da taj tim ima zvezdu koji zna da postiže koševe kao što je Dejm (Demijen Lilard), bilo bi ih teško zaustaviti. Ako dodate Dejma tom sastavu i imate Dejma i Džokera, to je potpuno drugi problem“.

Objasnio je Arinas razliku između Jokića i ostalih zvezda.

„On je manje sebična verzija Lebrona. Kada je Lebron imao Vejda ili Kajrija, kada dođe četvrta četvrtina on pusti Kajrija da radi svoje, a on se borine o svemu ostalom. Ista stvar je sa Lukom (Dončićem). Svi se pitamo kako mogu da funkcionišu zajedno (Dončić i Irving). Luka može da kaže biću druga opcija. Ja sam prva ali mogu da budem druga i brinem o svemu, a Kajrija pustim da radi ono u čemu je najboljim. Imaš igrače koji mogu biti prva i druga opcija, a imaš one koje jednostavno ne mogu da budu druga opcija“, zaključio je bivši NBA as.

Arinas je u NBA igrao od 2001. do 2012. godine, a nosio je dresove Golden Stejta, Vašingtona, Orlanda i Memfisa.

Postigao je preko 11.000 poena u NBA i prosečno je beležio 20,7 poena uz 5,3 asistencije i 3,9 skokova po utakmici.


Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru