Fenomenalna partija srpskog diva: Nova pobeda Denvera

 Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Vašington Vizardse sa 118:104 na gostovanju u glavnom gradu Sjedinjenih Država.




Nikola Jokić je bio najbolji u dresu Denvera sa 31 poenom, 12 skokova, a ovog puta je izostao tripl-dabl učinak pa je Somborac imao sedam asistencija.

Jokić je ubacio 12 od svojih 16 šuteva iz igre, a svojoj ličnoj statistici je dodao i tri ukradene lopte.


Rano je nametao tempo igre u reketu, a posle njegovog trka i zakucavanja, Denver je sredinom prve četvrtine otišao na 22:16.


Pogađao je i trojke, pa su on i Aron Gordon šutevima s distance sprečavali Vašington da preokrene i u tvrdom prvom poluvremenu održavali prednost od dva do pet poena.

Vizardsi su ipak uspeli da povedu usled perioda pada u igri Denvera, ali su Džamal Marej i Jokić u ranoj fazi treće četvrtine trojkama to uspeli da nadoknade i već do kraja tog dela igre, tim iz Kolorada je ubedljivo vodio sa 94:73.


Početkom četvrte deonice bilo je i maksimalnih +23, pa je Denver do kraja sačuvao prednost i uspeo da upiše svoju 49. pobedu ove sezone, što ga uz 24 poraza ostavlja na prvom mestu zapadne konferencije.

Majkl Porter Džunior je u pobedničkom timu imao 21 poena i sedam skokova, Džamal Marej je dodao 17 poena i imao je šest skokova i osam asistencija, a dvocifreni su bili i Brus Braun, Aron Gordon i Džef Grin sa 14, 12, odnosno 11 poena.


Na drugoj strani je Kristaps Porzingis imao 25 poena, Deni Avdija, sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Zufera Avdije, ubacio je 16, a Džordan Gudvin 12 poena.


Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru