"Dno dna. Al’ sve je to već viđeno. Dno dna. Svi trpimo postiđeno...".

 Iako je u Partizanu sve viđeno toliko puta kada je u pitanju rukovodstvo fudbalskog kluba, dvojac jahača crno-bele apokalipse Milorad Vučelić i Miloš Vazura uspe da nam pokaže da za njih dno ne postoji, pa kao u stihovoima Đorđa Balaševića sa početka teksta svi navijači trpe postiđeno.


Treba biti pošten pa reći da je ovoga puta Milorad Vučelić stajao po strani dok je Miloš Vazura još jednom demonstrirao svoju bahatost i spremnost da pod točkove baci svakog ko mu se nađe na putu, dok se stariji deo dvojca navodno bavio obezbeđivanjem novca za UEFA licencu i sprečavanje katastrofe koja preti, ali kako čaršija bruji po svemu sudeći bezuspešno.

Ali, vratiimo se onom mlađem jahaču crno-bele apokalipse koji je preko poslušnih tabloida uspeo da još jednom demonstrira spremnost da gazi po svima oko sebe.


U senci reprezentativne pauze u kojoj Partizan nije dao nijednog igrača za nacionalni tim Srbije, dešavalo se rasulo u tišini.


Najbolji igrač jesenjeg dela Fuseni Dijabate, nije se pojavio posle boravka u reprezentaciji, a sve je šokirala izjava trenera Igora Duljaja uoči meča sa Vojvodinom.


„Dijabate nije ovde. Ako me pitate gde je, zasad nemam nikakvu informaciju“, kao iz vedra neba je došla izjava trenera Partizana.


Videlo se da Dijabate ne liči na sebe kada je kreuo prolećni deo i očigledno je i on uspeo da se utopi u crnilo čitavog kluba.


Nikoga ne bi iznenadilo i da samo misteriozno nestane zbog nagomilanih dugova i da uputi tužbu kao svojevremeno Takuma Asano.

Ali, odmah je na scenu stupio Miloš Vazura koji je preko jednog od tabloida brže bolje potrčao da demantuje svog trenera. Otkrio da je Dijabateu preminula baba, te da je to razlog njegovog odsustva.


Zaista bizaran način da se treneru svog kluba otkrije gde se nalazi i u kom je stanju jedan od njegovih najboljih igrača.


Ako je direktor već znao o čemu se radi, kako je moguće da za to nije znao trener koji sastavlja ekipu i vodi treninge sa igračima.


Zanimljivo je da ni u selekciji Malija za koju je igrao ne znaju ništa o njemu, pa ispada da je jedino otkrio Milošu Vazuri šta mu se desilo.


Ili je ovde bilo u pitanju nešto drugo.

Vrlo je moguće da Vazura nije očekivao da će Igor Duljaj biti iskren i reći o čemu se radi, pa je rešio da mu zabije nož u leđa.


U želji da spreči da se fokus prebaci na novi skandal u klubu koji vodi kao direktor, Vazuri nije bio problem da pod točkove baci trenera koji je tek nedavno preuzeo klub u jednom od najtežih trenutaka u novijoj istoriji.


Nije Vazuri nikada bio problem da po bilo koju cenu zaštiti sebe, ali postaje degutantno kako više nema nikakvu granicu.


U trenutku kada niko više ne želi da ima ništa sa njim i Miloradom Vučeliće, gaženje po treneru koji se prihvatio ćorava posla u najmanju ruku je bezobrazno.


Međutim, od čoveka koji ima više krivičnih prijava nego titula od kkako je ušao u klub i kome ne smeta da mu navijači iz utakmice u utakmicu čak i u drugim sportovima upućuju najveće uvrede ne treba očekivati ništa bolje.


Protesti navijača se radikalizuju, niko više ne želi da gleda fudbalski klub, a iznad Humske se nadvila još jedna velika senka.


Naime, zbog brojnih dugovanja prema igračima UEFA je zapretila da Partizanu neće biti izdata licenca za nastup u evrokupovima naredne sezone u koliko se novac ne pronađe zaključno sa 31. martom, a kako se u javnosti nagaša, od toga nema ništa.


Predsednik Milorad Vućelić je navodno tokom ove nedelje pokušao d anađe novac, ali u tome nije uspeo, pa bi svejedno na oziciju na kraju sezone Partizan mogao da ostane bez Evrope.



Isko vodi grčevitu borbu za drugo mesto, crno-beli su imali kolosalnu priliku da se posle toliko godina nađu u kvalifikacijama z aLigu šampiona, ali će kako stvari stoje ostati i bez Lige konferencija.


Biće to još jedan ekser u kovčeg Partizana koji su mu zadali Vazura i Vučelić.


Zato više i ne čudi bahatost i spremnost da s ep o svaku cenu ostane u fotelji.


Dno je odavno probijeno, sada je ovo slobodan pad u ambis.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru