U Partizanu dno ne postoji: Veliki sukobi u upravi posle blamaže protiv Šerifa, pale i teške ucene

 Fudbalski klub Partizan postao je predmet podsmeha i opšteg izrugivanja već neko vreme, a fijasko protiv Šerifa samo je potvrdio da se klub nezaustavljivo survava u najdublji ambis u svojoj istoriji.


U jednom danu smo bili svedoci organizovanog protesta navijača protiv uprave na čelu sa Milošem Vazurom i Miloradom Vučelićem i sramnu eliminaciju od moldavskog predstavnika posle serije amaterskih grešaka koje se ne viđaju ni u nižim rangovima takmičenja.


Time je samo nastavljena jedna od najgorih sezona Partizana u kojoj je titula izgubljena praktično još jesenas, a u Kupu je doživljena neviđena blamaža ispadanjem od Radničkog iz Sremske Mitrovice.


Partizan je trenera smenio posle samo nekoliko kola, a čitav haos je donekle zamaskirao dobar nastup u jakoj grupi Lige konferencija, ali je i to poništeno debaklom protiv Šerifa.


Posle godina propadanja i urušavanja velikog kluba kao što je Partizan, aktuelno rukovodstvo nije našlo za shodno da preuzme ni delić odgovornosti sve do trenutka kada je Šerif zadao bolan udarac, a to je ujedno bio i okidač za razdor u strukturama kluba.

Naime, kako Nova.rs saznaje, posle meča sa moldavskim šampionom je predsednik kluba Milorad Vučelić odlučio da konačno podnese ostavku, a ujedno je i Gordan Petrić podneo ostavku na mesto prvog trenera crno-belih.


Sve je u prvom trenutku delovalo kao da će konačno doći do preko potrebnih promena kada je i Miloš Vazura odlučio da povučen njihovim potezima i sam to uradi, ali je nakon nekog vremena i razgovora kada je shvatio da su Petrić i Vučelić bili ozbiljni, odlučio da promeni ploču.


Kako ni u jednom trenutku nije imao nameru da zaista podnese ostavku, Vazura je odlučio da se po svaku cenu bori za sopstvenu fotelju pa je došlo do velikog haosa na pomenutoj sednici.


Vazura je odlučio da uceni i Milorada Vučelića i Gordana Petrića da ukoliko ostanu pri podnetim ostavkama da će izaći u javnost sa kompletnim prljavim vešom i da im neće dozvoliti da čisti izađu iz ove priče sa Partizanom.

To je dovelo do svađe i rasprave i na kraju do kompromisnog rešenja po kojem će Petrić ostati trener do reprezentativne pauze krajem marta kako bi navodno rukovodstvu dao priliku da mu nađe zamenu.


Podsećanja radi, Petrić je došao umesto Ilije Stolice u trenutku kada su svi drugi odbili ponuđen posao trenera Partizana pa je teško poverovati da će u ovom trenutku još većeg haosa uspeti da pronađu i njegovu zamenu.


Jasno je da situacija u klubu katastrofalna i da je novonastali haos produžio agoniju.

Upravni odbor je za ponedeljak zakazao sednicu na kojoj bi navodno trebala da se odradi analiza dosadašnjih rezultata i odgovornosti, ali je i laiku jasno da je to u ovom trenutku potez u rangu kako da čašom vode pokušate da ugasite šumski požar.


Kako je borba za opstanak u foteljama, pogotovo u slučaju Miloša Vazure koji je van ove funkcije u Partizanu niko i ništa, u punom jeku, teško je očekivati da će se nakon pomenutog sastanka išta promeniti.


Nastup Ivice Ilieva koji je za vrema boravka u Partizanu blisko sarađivao sa Milošem Vazurom i koji je baš dan nakon debakla protiv Šerifa odlučio da brani upravu čiji je deo bio godinama, jasno pokazuje da je u toku pokušaj neke vrste amnestije.


Pitanje je samo koliko će još moći dugo da potraje ovakvo stanje u kojem se Partizan nalazi.

FOTO: Peđa Milosavljević

Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru