Težak fijasko crno-belih: Sramota Partizana u Evropi

 Sramota Partizana u Evropi, Šerif prošao posle preokreta za nastavak agonije.



Fudbaleri Partizana su eliminisani iz Lige konferencije nakon poraza u revanšu od Šerifa rezultatom 3:1 i tako ispustili prednost iz prvog meča od 1:0.


Partizan je sjajno otvorio meč i u 13. minutu preko Meniga poveo sa 1:0, ali je nakon greške i igranja rukom Saničanina Šerif u 22. minutu izjednačio iz penala preko Badola.

Potpuni preokret je doneo Diop u 45. minutu, da bi u drugom minutu nastavka postigao još jedan gol kojim je doneo Šerifu plasman u osminu finala Lige konferencija.


Partizan je tako na neslavan način završio sezonu u Evropi, a navijači su ispratili igrače uz zvižduke uz zahtev da aktuelna uprava napusti klub.


Bili su raspoloženi crno-beli od samog starta rešeni da što pre dođu do prednosti. Već u četvrtom minutu je Partizan odigrao savršenu kontru, a Rikardo Gomeš se našao sam ispred golmana. Obišao je napadač crno-belih čuvara mreže i poslao loptu po zemlji, a Radeljić je u poslednjem trenutku skinuo sa gol linije. Sudija je naknadno pokazao ofsajd, ali da je Rikardo postigao gol, sigurno bi bio priznat posle gledanja VAR-a jer je sve bilo čisto.

Samo dva minuta kasnije je ponovo Partizan imao dobru priliku, ali je Pantić loše odigrao za Dijabatea, pa je sve propalo. To nije mnogo obeshrabrilo crno-bele jer su u 13. minutu naplatili dobru igru.


Belić je oduzeo loptu na sredini terena i proigrao Pantića koji je odamh dodao Rikardu na ivici kaznenog prostora, koji je nesebično odložio za zahuktalog Meniga. Holanđanin je kao furija izbio ispred golmana i prelepim udarcem pod prečku doneo prednost Partizanu.


Ništa nije nagoveštavalo dramu za crno-bele, ali je u 20. minutu glupost Saničanina sve promenila. Štoper crno-belih je neoprezno odigrao rukom u situaciji koja nije bila opasna po gol Popovića i nakon gledanja VAR-a primorao sudiju Ekberga da dosudi penal koji je Badolo pretvorio u izjednačenje.



Usledio je period mirnije igre i duela na sredini terena, a onda je u poslednjim trenucima prvog poluvremena usledio šok za Partizan. Nakon gubitka lopte na sredini terena, Šerif je krenuo u napad, a lopta stigla do Diopa na 16 metara koji je uprkos nekoliko igrača ispred sebe imao dovoljno vremena da nacilja i pogodi u sam gornji ugao za potpuni preokret.


Mogao je i Šerif do trećeg gola u nadoknadi prvog dela, ali je Popović sjajnom paradom uspeo da spreči potpuni fijasko.

Siniša Saničanin je u više situacija podbacio, skrivio je i penal, Svetozar Marković je mogao i morao da uradi više kako bi se sprečilo da se do poluvremena poništi sve što je građeno preko 120 minuta. Diop uz dužno poštovanje nije Lionel Mesi, da se onako lako šeta pred kaznenim prostorom Partizana koji je podbacio u odbrani.

Isti je slučaj i sa zadnjim delom veznog reda, pošto je Ljubomir Fejsa bio nekako nedorečen, pošto su baš tu gde bi on i Belić trebalo da pokrivaju prostor, dolazilo najviše opasnosti.


Istini za volju, i igrači Šerifa su pogodili gotovo sve što su šutnuli ka golu, pa je ispala kao nimalo jednostavno izvodljiva mudrost zvuči da treba da se spreče da šutiraju.


Za to je sada kasno, pa je Aleksandar Popović bio žrtva loše odbrane i imaće svakako šta da kaže svojim defanzivcima u svlačionici. Doduše, kod trećeg primljenog gola u 47. minutu je mogao da bolje brani prvi ugao, ali je kao utisak ostalo da nisu mogli Rikardo i Menig da stvore prilika koliko su momci iz odbrane mogli da prime golova.


Ostavili su i golmana na vetrometini. Najpre Saničanin strašnim kiksem koji je sudija prevideo, ali VAR nije za penal, a onda i ostali koji su puštali šuteve Šerifa, zbog čega već posle 47. minuta povratka nije bilo.


Aleksandar Popović – Do penala za Šerif izvedenog na isteku 21. minuta, Popović nije imao posla, ali prvi put kada se našao u neugodnoj situaciji, nije uspeo da odbrani, mada mu ne ide na dušu. Skinuo je jednu loptu posle prvog gola paradom, snašao se sa lošim povratnim pasom Belića i kod drugog gola je malo šta mogao da uradi, više je bacanjem ulepšao pogodak. Kod trećeg jeste mogao možda bolje da reaguje, ali je lopta završila iza njegovih leđa – 5,5.


Svetozar Marković – Mogao je i morao više da pruži u prvom poluvremenu, posebno nakon što je u prvom meču bio čovek sa najviše očišćenih lopti u prvoj rundi nokaut faze takmičenja. Upravo on je ovog puta bio korak iza, nije uspevao da izađe na kraj sa bržim igračima Šerifa i u jednoj od situacija, u 47. minutu je kasnio da izađe na Diopa kada je ovaj šutirao za 3:1. Nema izgovora, morao je stabilnije, brže i sigurnije – 5,5.


Siniša Saničanin – Pomalo panično, nesigurno i sumnjivo na prvi pogled je odigrao u 19. minutu kada je Šerif imao udarac sa distance ka golu Popovića. Saničanin je tada rukom gurnuo loptu, sudija isprva nije ništa pokazao, ali je otišao da gleda VAR snimak i dosudio je penal za Šerif. I posle toga je štoper glavom nesigurno reagovao glavom, ali iz potonjeg kornera se nije izrodilo ništa opasno po Partizan, što ga ne abolira odgovornosti za generalno slabu partiju – 5.


Slobodan Urošević – Nije bio siguran u dodavanjima u prvih nekoliko minuta, ali se videlo da napad i vezni red sklanjaju pritisak sa odbrane i da se ona rano opuštala. Nesigurna dodavanja ubrzo su nestala, ali je Partizan svejedno primio jeftin gol iz penala. Lepo je startom očistio kontru Šerifa u 36. minutu. Koliko mu nije bio dan, pokazuje i jalov pokušaj iz 59. minuta kada je loptu sa oko 25 metara probao da opali iz prve i poslao ju je u aut umesto ka golu. Imao je solidan pokušaj petnaestak minuta pre kraja, ali je udarac završio pored stative – 6.


Aleksandar Filipović – Špartao desnom stranom odbrane, spuštao se u sredinu i čuvao Akanbija, Kpoza i ko god je nadirao sa te leve ofanzivne linije Šerifa. Pred kraj prvog dela morao je da mu čuva leđa Saničanin svojim ispucavanjem, a i on je morao da bude bliže mestu dešavanja kada je tim iz Moldavije kombinovao pred kaznenim prostorom Partizana. Zajedno sa ostalima u odbrani snosi odgovornost za treći gol Šerifa kada je Diop neometano raspalio po lopti sa dvadesetak metara 5,5.


Kristijan Belić – Imao je energije od prvog minuta i to se videlo. Falilo mu je da se malo zagreje jer neka dodavanja nisu bila potpuno sigurna, ali kada se to desilo, počeo je da uteže odbranu u duelima i učvršćuje vezni red. To je pokazao i kod starta s leđa kad je očistio loptu, a arbitar pokazao igraču Šerifa da ustane i nastavi igru. Dobro se pokrivao sa Filipovićem, ali u 38 minutu poslao veoma rizičan pas svom golmanu koji srećom nije presekao Tapsoba. Da je ispao iz ritma pokazao je i na startu drugog dela kada je izgubio loptu koja je prethodila trećem golu rivala – 6.


Ljubomir Fejsa – Pokrivao je prostor između i ispred Uroševića i Saničanina i povremeno se spuštao bliže odbrani kada je trebalo da se preuzme lopta. Motrio je na Tapsobu i Atimvena, ali je najviše problema nastajalo baš u tom prostoru na 20 do 30 metara od gola Partizana. Odatle je, u krajnjem slučaju, Mohamed Diop i dao gol za 2:1 u nadoknadi prvog poluvremena. Suviše lako su se u tom prostoru dodavali igrači gostiju, mada se tu sva krivica ne može svaliti na leđa Fejse. Ili na grbaču Belića. Ipak treba imati na umu da je u Humsku došao tim koji je pobeđen pre nedelju dana i dao je tri suviše laka gola da bi se i Fejsi i ostalima tražilo opravdanje – 5,5.


Danilo Pantić – Raspoložen od starta, već u prvih desetak minuta je nekoliko puta dobro proigrao saigrače. Da je Menig bolje ukrotio loptu u kaznenom prostoru Šerifa na pragu desetog minuta, svašta je moglo da bude. Pantić je probao da proigra i Dijabatea, a bio je ključni kod začetka akcije iz koje je Partizan dao gol. Doturio je pas za Rikarda, ovaj je asistirao Menigu, a njemu pred golom nije ostao težak posao za 1:0. Nastavio je da pokušava da pronađe rešenja, ali do kraja poluvremena iz jednog prekida nije uspeo da centaršutem pronađe ikoga od saigrača. To je probao i u 64. minutu iz kornera kada je golman morao da boksuje loptu u petercu. Ubrzo je izašao i zamenio ga je Traore – 6.




Fuseni Dijabate – Nije uspeo da uhvati pas koji mu je u kontri poslao Danilo Pantić, i on je mogao da bude brži za korak, ali i lopta sporija pa bi to bio novi zicer već u sedmom minutu. Agresivno je pritisnuo Dijabate odbranu rivala od starta. Iznudio je karton svojim prodorom u 28. minutu, a do poluvremena se borio svaki put kada se težište igre pomerilo ka delu terena gde je bio. Ipak, to se nije dešavalo tako često, pa je mogao samo da slegne ramenima kako se rezultat menjao – 6.


Kvinsi Menig – Nisu ni četiri minuta prošla, a povukao je fantastičnu kontru u kojoj ga je dobro ispratio Rikardo. Menig je u toj situaciji uradio sve što je do njega i asistirao možda koju desetinku kasnije, a gola nije bilo. Bio je finišer u akciji za vođstvo Partizana kada je smireno primio loptu, povukao je koji korak i onda proturio loptu pored golmana rivala. Trudio se i kasnije, imao odličan prodor desnom stranom i centaršut za Rikarda dok se bližio sat igre, kada je odbrana Šerifa ispred Gomeša sklonila loptu. Probao je da prođe kroz nekoliko igrača u 64, da doda kroz njih u 68. minutu i mučio se, ali bio najaktivniji u nastavku u Partizanu – 7.


Rikardo Gomeš – Mogao je i morao bolje reaguje kod pasa Meniga u ranoj fazi meča, kada je obišao golmana i nije pogodio mrežu, jer mu je lopta skinuta praktično sa gol-linije. Sudija je digao zastavicu, ali ofsajd bi verovatno bio promenjena odluka VAR intervencijom da je bio pogodak. Nakon toga je odigrao veoma dobro za Meniga u akciji za gol Partizana, ali je posle toga uglavnom bio odsečen iz centra zbivanja sve do 53. minuta kada je glavom probao da ugrozi gol Šerifa. U tom trenutku je njegova odbrana već primila tri gola. Rikardo se u napadu „koprcao“, imao je jedan šut u 90. minutu preko gola – 6.


Samed Baždar – Ušao je u 60. minutu i dao je malo živosti veznom redu. Poneko dodavanje, povučena lopta i još ponešto pozitivno, ali je morao da reaguje bolje u 78. minutu kada je dobio loptu u akciji za gol i nije je iskoristio. Ako ništa drugo, bar je ušao u šansu, a nismo ih mnogo viđali u drugom delu igre – 6.


Neocenjeni – Hamidu Traore, Nemanja Jović i Andrija Pavlović: Nisu imali vremena i šansi da pokažu mnogo šta, mada je Jović u jednoj situaciji uspeo da razgali celu tribinu da počne da viče na sudiju zbog nedosuđenog faula za jedanaesterac pred kraj meča.

Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru