Rikardo Gomeš najbolji u Srbiji i u Evropi: Dominacija koju srpski fudbal nije video.

 Napadač Partizana Rikardo Gomeš postavio je veliki rekord srpskog fubala na utakmici šesnaestine finala Lige konferencija protiv Šerifa (1:0).


Fudbaler sa Zelenorotskih ostrva je postigao veoma bitan gol koji je doneo pobedu i nadu navijačima crno-belih da mogu da prođu u dalju fazu takmičenja.

Primio je loptu na ivici šesnaesterca, „biciklicom“ je izbacio odbrambenog igrača Šerifa i poslao je loptu u mrežu, nakon čega je usledilo veliko slavlje fudbalera crno-belih.


Tim golom je Rikardo postao najbolji strani strelac u istoriji srpskih klubova, a prestigao je bivšeg napadača Crvene zvezde, El Fardu Bena.


Rikardu je to bio 84. pogodak na 134. utakmici, dok je Ben za pet godina u Ljutice Bogdana u svim takmičenjima i na 196 mečeva dao 83 gola.


Gomeš je već duže vreme miljenik navijača crno-belih, a to je dokazao i izjavom tokom intervjua za klupsku televiziju.


Tada je upitan da li bi prešao u Crvenu zvezdu za veću platu, a njegov odgovor oduševio je „grobare“.

„Nema šanse. Govorim iz mog ugla, drugi put igram u Partizanu. Došao sam zbog uspomena koje imam ovde, zbog odnosa koje imam ovde, zbog grada… Jer, kad se osećaš baš dobro, nema novca na svetu koji to može da promeni.“


Jedan od najboljih fudbalera crno-belih je dva puta dolazio u Beograd, kako bi nosio dres Partizana.


Rikardo je prvi put u Srbiju došao 2018. godine iz portugalskog Nacionala, kao slobodan igrač.


U toj sezoni je bio najbolji strelac kluba i na 49 utakmica u svim takmičenjima postigao 26 golova i uz to dodao četiri asistencije.


Uspeo je da osvoji trofej Kupa Srbije u toj sezoni i to mu je ujedno i jedini u karijeri.


Zbog toga je Partizan rešio da ozbiljno profitira od njegovog transfera i narednog leta je prodat u Šarjah za tri miliona evra.

Nakon toga promenio je još nekoliko klubova, a bio je član Itihada i Erzurumspora, posle kog se vratio u Partizan takođe kao slobodan igrač u 2021. godini.


Usledila je eksplozija i Rikardo je nastavio tamo gde je stao 2019. godine. Na 54 utakmice je postigao 38 golova i dodao je osam asistencija.


Četiri je došlo u Ligi konferencija, dok je 22 upisao na kontu u Superligi Srbije.


I ove sezone blista, te je jedan od ključni faktora u ekipi Gordana Petrića, koja juri osminu finala u trećem po rangu evropskom takmičenju.


Na 33 utakmice ove godine postigao je 20 golova i upisao je šest asistencija, a trenutno je drugi strelac Superlige Srbije sa 11 golova.


Deluje da crno-beli ne mogu bez njega, i može se reći da je Rikardo pravo blago crno-belih.

Napadač sa Zelenorotskih ostrva ima 31 godinu i još uvek ima vremena da na visokom nivou igra vrhunski fudbal.


„Ono što je važnije od gola je da je to pomoglo ekipi. Naravno da sam zadovoljan rezultatom, bilo je veoma teško, težak protivnik, teren nije bio sjajan za igru, ali ekipa je uradila dobar posao i zaslužila pobedu“, rekao je Rikardo nakon Šerifa.


Gomeš će imati priliku da se ponovo nađe na listi strelaca prvo protiv Spartaka iz Subotice u nedelju od 17 časova u meču 22. kola Superlige Srbije, dok će revanš meč protiv Šerifa igrati u četvrtak, 23. februara od 18.45.


Click Here To Join Native Media

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru