Ujdurma, istina, ili demagogija: Ko je otkrivao položaje bezbednosnih snaga Srbije?

 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare u Predsedništvu rekao da su novinari N1 tokom poslednje krize na severu Kosova otkrivali položaje bezbednosnih snaga Srbije, nazvavši ih „medijskim lokatorima“, čime je direktno ugrozio bezbednost novinara N1.







Tokom obraćanja javnosti, Vučić je najpre rekao da kod novinara N1 koji je prisustvovao konferenciji za novinare francusko-nemački sporazum „izaziva osmeh i podsmeh“, dok njemu izazuva mučninu, da bi potom, pošto mu je naš kolega skrenuo pažnju da to nije tačno, rekao da je „baš srećan ako je tako“…

U nastavku konferencije, Vučić je novinare N1 nazvao „medijskim lokatorima“ i onima „koji se podsmehuju“.


Novinar N1 Petar Gajić skrenuo je pažnju predsedniku da se nije smejao problemima s kojima se suočava Srbija i da ti problemi i kod njega izazivaju mučninu. Objasnio je da se nasmejao na reč velikaši.


„Mnogo sam srećan, nisam sklon da potpuno poverujem, ali sam srećan ako je to tako, donose mi na papiru pisanje vaših medija, da ja podgrevam želju da sačuvam KiM u Srbiji“, rekao je Vučić i ušao u kratku raspravu sa novinarom N1, koji je istakao da N1 prenosi različite stavove, na šta je Vučić kazao da to „što je to novinar rekao nije drugi stav“.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru