Novak i Australija opet u ljubavi, sledi juriš na istoriju

 Srpski teniser Novak Đoković zvanično se vratio u Australiju nakon skoro godinu dana, pošto je januaru 2022. deportovan zbog toga što nije hteo da se vakciniše protiv koronavirusa.


Novak je i tada sleteo u Australiju, ali je sa aerodroma poslat u pritvor, a nakon 11 dana drame i neizvesnosti deportovan je iz zemlje, te je dobio zabranu ulaska od tri godine.


Promena vladajuće strukture u Australiji, te olakšavanje mera protiv koronavirusa doprinele su tome da Novaku zabrana bude ukinuta, te je sada dobio mogućnost da bez ikakvih poteškoća otputuje u zemlju, koju prvenstveno pamti po dobrom.


Jeste da će deportacija i svi problemi oko vakcine i dokumenata zauvek ostati upamćeni, ali Australija ima posebno mesto u Novakovom srcu, što je potvrdio i ovim dolaskom.

Meseci su bili potrebni da Novak sve preboli, da se situacija stiša, ali sada je došlo vreme za pobednički povratak i nove izazove u dalekoj zemlji. Glavni cilj svakako je titula na Australijan openu, koja bi bila jubilarna deseta na tom grend slemu, odnosno 22. u karijeri, čime bi se izjednačio sa Rafaelom Nadalom.


Za razliku od prethodnih godina, Novak će sezonu početi i pre grend slema, pošto se prijavio za turnir iz serije 250 u Adelejdu, gde je i sleteo.


Jasno je da je Novak izabrao da igra u Adelejdu kako bi se što bolje pripremio za grend slem, kako bi skinuo pritisak sa sebe, osetio duh navijača i atmosfere i fizički bio na visokom nivou.


Iako je turnir iz serije 250, Srbin će na njemu imati konkurenciju kao da je u najmanju ruku u pitanju masters. Pored Đokovića za titulu će se boriti Feliks Ože-Alijasim, Danil Medvedev, Andrej Rubljov, Holger Rune, Janik Siner, Denis Šapovalov, Karen Hačanov, Roberto Bautista Agut…

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru