NBA: Veče rekorda, veče košarkaške poezije

 Srpski as meč u Sakramentu završio sa 20 poena, 11 asistencija i devet skokova



U večeri kada je Luka Dončić ostvario najubedljiviji tripl-dabl ikada u istoriji NBA lige i izborio produžetke na način o kojem će se dugo pričati; kada je Džoel Embid ubacio 48 poena, a zajedno sa Džejsmom Hardenom 70; kada su Džejlen Braun i Džejson Tejtum postigli 39 i 38 poena od ukupnih 126 Bostona; kada je Rasel Vestbruk treći put za mesec dana stigao do tripl-dabla iako meč nije počeo u startnoj petorci... Uprkos svemu tome, ponovo je u centar pažnje dospeo Nikola Jokić.


Dvostruki uzastopni MVP prepustio je ulogu najefikasnijeg igrača u redovima Denvera Majklu Porteru (30p, 6sk, 2as, 2ukr), nije bio čak ni drugi strelac tima, pošto se ispred njega našao i Džamal Marej sa 25 poena, uz sedam asistencija, pet skokova i dve ukradene lopte, ali je srpski reprezentativac opet poneo ogromne zasluge za pobedu Denvera na nezgodnom gostovanju u Sakramentu - 113:106.


Posle neizvesne borbe Nagetsi su se radovali peti put uzastopno i sa ukupnih 22-11 zadržali samostalno prvo mesto Zapadne konferencije, ispred Nju Orelansa koji je na 21-12.


Iako ne raspucan kao što ume da bude, Jokiću je još jednom za dlaku izmakao tripl-dabl. Bio bi mu to osmi ove sezone. Meč je završio sa 20 poena, 11 asistencija i devet skokova, Čak 14 poena dao je samo u trećoj četvrtini. Da nije bilo toga, Denver bi teško uspeo da uhvati priključak sa raspoloženim domaćinima.

Uspeli su, ipak, gosti na vreme da se trgnu i još jednom pokazali da bi ova sezona mogla biti prekretnica za Denver. Odavno imaju Nagetsi najboljeg centra lige i najkorisnijeg igrača, ali izgleda da je Srbin konačno dobio pravu podršku, s kojom se odlično dopunjuje kada mu ne ide šut. Ili kada jednostavno nije raspoložen da mnogo pokušava. Večeras je Jokić za 37 minuta u igri šutirao 7/10 i 6/6 sa linije slobodnih bacanja.


Ovaj put odlučujuću ulogu u ključnim momentima odigrali su Marej i Porter, koji su serijom 8:0 u finišu meča odveli Denver do osme pobede u poslednjih devet mečeva. Sledeći izazov čeka ih za manje od 24 sata na istom mestu, protiv istog rivala.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru