Nadal: Ne možemo i Đoković i Federer i ja da budemo najbolji svih vremena

 Španac je poručio da će samo jedan teniser moći da se zove najboljim u istoriji tog sporta, istakavši da bi voleo da baš on bude taj


Završena je teniska 2022. godina, u kojoj je Rafael Nadal mnoge iznenadio osvajanjem dva grend slem trofeja. Titule na Australijan openu i Rolan Garosu dovele su ga do rekordna 22 trijumfa na najvećim turnirima.

Uoči sve bližeg starta nove sezone, legendarni Španac je istakao da želi da bude najbolji teniser svih vremena i da neće biti moguće da taj opis podele članovi "velike trojke".
"Prošla sezona je za mene bila fantastična jer sam osvojio dva grend slema uprkos teškim trenucima i povredama. Sada se osećam mnogo bolje. Ne želim više da se žalim na povrede, ispada da stalno pričam o tome. Još ne razmišljam o kraju karijere", rekao je Nadal za špansku "Marku".

Majorčanin trenutno ima jednu više grend slem titulu od Novaka Đokovića i dve od Rodžera Federera, legendarnog Švajcarca koji je ove godine završio karijeru.

"Ne dosađuju mi rasprave o tome ko je najveći teniser. Moj stav prema tome se nije promenio sve ove godine. Na kraju će biti samo jedan najveći. Neće biti lako definisati ko je to, jer svako ima neke svoje argumente. Uostalom, dvojica od nas trojice smo još uvek aktivni teniseri. Meni je najbitnije da smo i Federer i Đoković i ja ostvarili mnogo više nego što smo sanjali i ispisali istoriju. Naravno da želim da budem najveći. Nije mi to opsesija, ali želim", rekao je Nadal.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru