Jedan jedini, Nikola Jokić

 Nikola Jokić odigrao je još jedan izvanredan meč i vodio je svoje Denver Nagetse do pobede nad Finiks Sansima 128:125 posle produžetka.


MVP NBA lige odigrao je nestvaranu utakmicu za božićni program u NBA ligi.Posle meča, Jokić je izneo i svoju analizu, istakavši da je bilo mnogo uspona i padova, kao i da su mogli ranije da reše meč da nisu promašili neka slobodna bacanja u finišu produžetka.



- Bila je luda utakmica, mnogo uspona i padova, mnogo serija za obe ekipe. Džamal je bio sjajan kasnije, promašili smo nekoliko slobodnih bacanja na kraju, mogla je da bude i lakša utakmica za nas.


Na konstataciju novinara da je ovo rekord kada je u pitanju broj poena uz tripl-dabl na Božić, Jokić je ostao skroman.

- To je sjajno,ali  to je samo jedna utakmica, svi mogu da imaju dobru utakmicu. 


Ovom pobedom je Denver preuzeo prvo mesto na Zapadu, a Jokić je srećan zbog toga.


- Nastavljamo da se borimo, imamo i dosta rukija i drugih momaka koji mogu da igraju umesto igrača koji su povređeni. Srećan sam što igramo dobro i pobeđujemo u seriji. 


Aron Gordon je izveo jedno spektakularno zakucavanje, pa ga je novinar upitao može li da ga ubedi da se vrati na takmičenje u zakucavanjima.


- Ne, ne, nema potrebe da ide tamo, treba da bude zdrav - odgovorio je Jokić, nakon čega mu se novinar zahvalio uz "Srećan Božić".


- Nije moj Božić, ali srećan vam Božić - završio je Jokić intervju.

A samo malo podsećanje....

Nikola Jokić je jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena. Trenutno nastupa za Denver Nuggets u NBA ligi. Rođen je 19. februara 1995. godine u Somboru. Nikolina majka je medicinska sestra, a otac je inženjer poljoprivrede. Ima dva starija brata Strahinju i Nemanju koji takođe igraju košarku u Americi. Nikolin san je bio da postane džokej, ali ga nije ostvario zbog viška kilograma.


Trenirao je karate i džudo, a na časovima fizičkog vaspitanja se mučio sa gimnastikom i sklekovima. Pošto je Nikolin otac bio zaljubljenik u košarku, uticao je na njega da počne da se bavi ovim sportom. Kada je bio treći razred osnovne škole, počeo je da trenira u KK Sombor. Njegov prvi košarkaški učitelj je bio Gradimir Marković, a veliki napredak je ostvario sa Dejanom Milojevićem, bivšim reprezentativcem i trenerom Mega Leksa. On je verovao u Nikolu i smatrao je da može da dostigne slavu Peđe Stojakovića i Vlade Divca.

Juniorsku karijeru je započeo u košarkaškom klubu Vojvodina Srbijagas. Zbog odličnih partija koje je pružao, potpisao je ugovor sa agencijom BeoBasket čiji je osnivač Miško Ražnatović, jedan od najpoznatijih evropskih košarkaških menadžera. Nikola je ubrzo prešao u Mega Vizuru (današnji Mega Leks). Sa ovim timom je došao do finala Evroliginog kvalifikacionog turnira i izabran je za njegovu idealnu petorku.


2012. godine je počeo da nastupa za seniorski tim. Naredne sezone je odigrao 25 utakmica u Jadranskoj ligi i 13 utakmica u Superligi Srbije.

2013. godine je sa reprezentacijom Srbije do 19 godina učestvovao na Svetskom prvenstvu koje je održano u Češkoj. Nikola i saigrači su osvojili srebro. U sezoni 2014/15 je u proseku postizao 22 poena po utakmici. U 24 utakmice je zabeležio 222 skoka i 527 indeksnih poena zbog čega je proglašen za najkorisnijeg igrača Jadranske lige, najboljeg strelca i skakača. Izjavio je da napušta Mega Leks, a njegov dres sa brojem 15 je povučen iz upotrebe.


Ekipa Denver Nagets (Denver Nuggets) ga je izabrala kao 41. pika na NBA draftu.

I onda sve kreće vrtoglavim uspehom....


Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru