Boris Tadić : Nakon ubistva Đinđića i Olivera, Šešeljevi „lauferi“ targetiraju Radu Trajković, Vučić sledbenik Šešeljeve ideologije

Bivši predsednik Srbije u dva mandata i predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić kaže za Danas povodom spota Srpske radikalne stranke kojim se zadire u privatnost porodice političarke Rade Trajković, u pokušaju da se ona i njena deca diskredituje, da je Srbiju režim Aleksandra Vučić vratio u vreme Šešeljevim „laufera“ u kojem je ubijen prvi demokratski izabrani premijer Srbije Zoran Đinđić.



Ovo saopštenje „Udruženja Radikalske informativne službe Laufer (RIS LAUFER)“ objavljeno je na Jutjub kanalu predsednika radikala Vojislava Šešelja, čija je stranka pre koji dan objavila registrovanje ove „informativne službe“. Kao zastupnik ovog udruženja građana u Agenciji za privredne registre upisana je potpredsednica SRS Vjerica Radeta, saznaje Danas uvidom u ovaj registar.


U saopštenju radikala kažu da dostavljaju „zanimljiva saznanja u vezi Aleksandre Trajković Knap“, ćerke Rade Trajković, davajući im navodnu eksluzivnost napomenom da ona „nisu u potpunosi javno dostupna“.


Pišu radikali gde je navodno zaposlena ćerka ove političarke koja je već bila na meti, kako Šešelja, tako i samog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je ovu, odnedavno i savetnicu u Vladi Kosova nazvao „najgorim srpskim ološem s dna kace“. Ali se bave radikali i njenom drugom ćerkom Biljanom i sinom Dejanom, a govori se i o njihovim navodnim međunarodnim vezama.

Podsetimo da je savetnica kosovskog ministra za zajednice i povratak zadržana na prelazu Merdare u četvrtak, prilikom povratka sa KiM, gde je imala sastanak sa američkim ambasadorom Hovenijerom. Ona je na prelazu držana preko 20 sati od strane MUP-a Srbije, a zbog pogoršanog zdravstvenog stanja sanitetskim vozilom je prebačena u Prokuplje, odakle je poslata na kućno lečenje.


To je bilo drugo zadržavanje Trajković, s obzirom da je dan ranije zadržana na istom prelazu, kada je išla u Priština na sastanak s američkim ambasadorom.

– Vučićev režim nas je vratio u vreme Šešeljevih “laufera” u kom je ubijen Zoran Đinđić. Nakon ubistva i Olivera Ivanovića nastavlja se ista metodologija targetiranja političkih protivnika. Šešelj prvo bez ikakvih sankcija u prorežimskim medijima praktično najavljuje ubistvo Rade Trajković, a sada njegova stranka direktno targetira i njenu decu, navodi ovim povodom za Danas Tadić.


Bivši predsednik Srbije dodaje da svih prethodnih godina upozorava da je na vlasti u Srbiji Šešeljeva ideologija. Ova je ideologija, smatra Tadić, zastupljena u vlasti više nego Vučić ili bilo koji pojedinac, koji su, navodi, samo sledbenici te “nakaradne ideologije”.


Boris Tadić za Danas: Nakon ubistva Đinđića i Olivera, Šešeljevi "lauferi" targetiraju Radu Trajković, Vučić sledbenik Šešeljeve ideologije 2

foto: Printskrin, Jutjub, „Bez cenzure“

– Građani moraju da razumeju da ovo što se radi Radi Trajković i njenoj porodici radi se svim građanima Srbije, jer režim koji sprovodi ovu torturu je režim koju upravlja životima svih građana. Ovo nije pitanje politicke borbe, vec civilizacijske i zato se moramo suprotstaviti ovom ludilu svi zajedno i svim sredstvima. U državi u kojoj su okupirane institucije, život i bezbednost neistomišljenika režima se mora braniti javnošću i zato je od ključnog značaja da svi podignemo glas, poručuje Tadić.


IZVOR: DANAS 

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru