Dačić: Uvek sam govorio da je nas i Kineza milijardu i po

 Srbija je najveći prijatelj Kine u Evropi, izjavio je u Beogradu ministar spoljnih poslova Ivica Dačić tokom skupa "Novi svetski trendovi u odrazu 20. nacionalnog kongresa Komunističke partije Kine".




Uvek sam govorio da je nas i Kineza milijardu i po, rekao Dačić.


Prema njegovim rečima, Srbija je mala po teritoriji, ali je najveći prijatelj Pekinga u Evropi.


Predsednik Kine Si Đinping je nebrojeno puta demonstrirao privrženost prijateljtstvu sa Srbijom, izjavio je Dačić i izrazio uverenje da je pred Beogradom period jačanja saradnje sa Pekingom u oblastima ekonomije i infrastrukture.


Podrška Kine u očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije je izuzetno značajna. Srbija uzvraća punom podrškom zaštiti kineskih nacionalnih interesa i poštovanju politike Jedne Kine, rekao je Dačić.


Naši interesi, kao i kineski, nisu usmereni prema tuđem, već prema svom, naglasio je Dačić, tvrdeći da kinesku stratešku inicijativu “Jedan pojas – jedan put” vidi kao noseći oblik saradnje Beograda i Pekinga.


Srbija je među prvima prepoznala korist tog projekta i želi da jača saradnju sa Kinom, kao pouzdanim partnerom, iskrenim prijateljem i jednim od najutacajnijih faktora u svetu, rekao je Dačić.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru