Zvezda kolo pre kraja odbranila tražene bodove , a Partizan prolongirao overu evropskog proleća

 Nije Crvena zvezda sinoćnjim trijumfom nad Trabzonom samo nabildovala samopouzdanje i zadržala šanse za evropsko proleće, već je uspela i da popravi klupski koeficijent. Kako svaki trijumf sa sobom nosi dva boda , a kako je ekipi Miloša Milojevića pobeda nad turskim šampionom bila druga ove jeseni, odbranjena je brojka od tri boda zarađena samim plasmanom u grupnu fazu, a upravo se za taj jedan koji je pretekao uvećao Zvezdin bodovni saldo - sa 41 na 42.





Sada je srpski šampion na deobi 35. pozicije sa Bazelom, Lacijem i Bragom koji imaju identičan broj bodova, ali situacija će biti još jasnija nakon što Zvezda odigra meč u Kneževini za nedelju dana. Pobedom bi se klub iz Ljutice Bogdana izdigao za još dva boda , a eventualnom drugom pozicijim u grupi i odlaskom u nokaut fazu nakalemio još toliko. Dakle, crveno-beli u najidealnijem scenariju za nedelju dana imaju priliku da trenutni koeficijent apgrejduju za još četiri boda .


Tokom aktuelne jeseni Partizan je bio u situaciji da sa igračem manje juri -2 protiv Slovackog, kao i da od drugog minuta utakmice u Beogradu sa Nicom ima gol deficita, ali je podređeni položaj crno-belih svaki put do sada donosio reakciju i rezultat. Ipak, uspavani na lovorikama dosadašnjih rezultata, na korak od evropskog proleća, fudbaleri Partizana su u Francuskoj pružili anemično i bezidejno izdanje koje je Nica umela da kazni i crno-belima nanese prvi poraz u grupnoj fazi, ali i od dolaska Gordana Petrića na mesto šefa stručnog štaba - 1:2.


Jasna namera stratega Beograđana da po modelu iz prethodnih evropskih utakmica pri aktivnom rezultatu prepusti posed i igru rivalu, a da svoje šanse uz disciplinovanu odbranu traži iz brze tranzicije i na krilima individualnih kvaliteta stranaca, pala je u vodu, a iako je sve mane gostiju mogao u senci da ostavi gol Rikarda, brz odgovor Francuza brzo je urušio snove Beograđana koji će overu prolećne vize morati da potraže na svom stadionu u poslednjem kolu kada će pred praznim tribinama gostovati Slovacko.

Коментари

Популарни постови са овог блога

„Dok umire sve što vredi, lopov mirno u fotelji sedi“: Brutalna poruka navijača Partizana o kojoj bruji Srbija

Mitrović izveo najneobičniji penal: Ovo se skoro nikada ne događa

„Sad svi hoće na basket“: Jokić oduševio slikom ispred kuće u Somboru